У Києві для забезпечення сталого електропостачання побудують новий енергоблок на ТЕЦ-6

У Києві для забезпечення сталого електропостачання побудують новий енергоблок на ТЕЦ-6

Для забезпечення сталого електропостачання мешканців Лівобережної та Центральної частин Києва на ТЕЦ-6 планується добудувати ІІІ енергоблок.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської імської держадміністрації з посиланням на інформацію начальника Головного управління палива, енергетики та енергозбереження Олексія ДЕМИДОВА.
За його словами, зазначена розбудова збільшить потужність енергогенеруючої системи на 250 МВт. Згідно з прийнятим рішенням, АЕК «Київенерго» до кінця червня має розробити техніко-економічне обгрунтування даного проекту будівництва, після чого буде визначено джерело його фінансування.
Як поінформував О.ДЕМИДОВ, в Києві також нині триває будівництво нової димової труби на станції теплопостачання №1 для збільшення її потужності до 100 МВт (потім передбачається збільшення до 200 МВт). Відповідні роботи тривають у рамках проекту «Реабілітація та розширення централізованого теплопостачання Києва», який реалізуєтсья за кошти Світового банку, міським та державним бюджетами, а також «Київенерго». Разом з тим відбувається реконструкція теплових магістральних мереж і трубопроводів, теплопунктів, 3-ох електричних підстанцій, облаштування районної котельні «Позняки» (тепловою потужністю 200 Гкал/год) тощо.
За словами О.ДЕМИДОВА, у столиці немає жодного дефіциту електроенергії.
“Такі чутки з’явились лише через те, що різко зріс рівень вживання кВт на одну квартиру. Адже оскільки нинішнє житло має значно більше побутових приладів, стрімко розвиваються електротранспорт, метрополітен, офісно-ділові і торгові центри… Для того, щоб перейти на нові стандарти обслуговування, міська влада й збільшує потужності електростанцій”, - сказав він.
УНІАН
Идентификатор: 2008