Влада Севастополя проситиме уряд виділити з резервного фонду понад 8 млн.грн. на ліквідацію зсувів

Влада Севастополя проситиме уряд виділити з резервного фонду понад 8 млн.грн. на ліквідацію зсувів

Севастопольська міська державна адміністрація проситиме Кабінет міністрів України виділити з резервного фонду 8 млн. 149 тис. грн. на ліквідацію і локалізацію руйнівних наслідків зсувних процесів в районі місцевої ТЕЦ, а також пропонуватиме міській раді виділити на аналогічні потреби з міського бюджету 570 тис.грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Ігор ЛОКТІОНОВ під час виїзного засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
За словами І.ЛОКТІОНОВА, зокрема, 1,4 млн. грн. потрібні для відновлення магістральної теплотраси, 600 тис. грн. - на відновлення теплопостачання ТЕЦ, 406 тис. грн. - відновлення водопостачання, 600 тис. грн. - відновлення газової магістралі селища, що в районі ТЕЦ, 666 тис. грн. - відновлення ліній зв’язку. В суму 3 млн. 900 тис.грн. обійдеться винесення із зсувної зони високовольтної ЛЕП. Заступник голови виконавчої влади міста зазначив, що дані цифри мають своє фінансово-економічне обгрунтування. Він також вважає, що у представницької влади міста, депутати якої побували на місці події, також не повинно бути причин відмовити на ближчій сесії у виділенні заявленої суми.
На думку І.ЛОКТІОНОВА, на сьогодні найважливішим є питання щодо подальшого функціонування станції, необхідності її реконструкції або перенесення об’єкту в інше, менш безпечне місце.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі інформації і зв’язків з громадськістю Севастопольської міської державної адміністрації, на сьогодні встановити, що саме спричинило „серйозну активізацію зсувних процесів” поки що не вдалося. „Спеціалісти МНС пояснюють активізацію зсуву потрапляння води з водоводу комунального підприємства „Севміськводоканал”. Є й інша думка, згідно з якою активізація обумовлена техногенними причинами - обводнення зсувних грунтів в умовах постійної динамічної вібраційної дії залізничного транспорту”, - зазначає виконавча влада міста.
За даними відділу інформації і зв’язків з громадськістю, готується загальний план першочергових заходів, що передбачає, зокрема, проведення інженерно-геологічних, геофізичних досліджень зсувної ділянки, відновлення трансформатора.
Як повідомляв УНІАН, перші наслідки зсувних процесів в районі Севастопольської ТЕЦ, господарська робота якої призупинена, були виявлені наприкінці першої декади травня. ТЕЦ забезпечує теплом і гарячою водою понад 35 тис. жителів Севастополя.
УНІАН
Идентификатор: 2005