Затверджена владою Києва програма приватизації загрожує культурним і соціальним установам міста - Томенко

Затверджена владою Києва програма приватизації загрожує культурним і соціальним установам міста - Томенко

Заступник голови Верховної Ради V скликання Микола ТОМЕНКО заявляє, що затверджена владою Києва програма приватизації загрожує культурним і соціальним установам міста.
Про це йдеться у переданому агентству УНІАН коментарі М.ТОМЕНКА з приводу останніх рішень міської влади щодо приватизації нежитлових приміщень комунальної власності у центрі Києва.
«Необхідно зупинити земельне рейдерство щодо гуманітарних установ столиці України, адже сьогодні у Києві всупереч законодавству, указам Президента та іншим нормативно-правовим актам триває знищення закладів освіти, культури і охорони здоров’я», - зазначив ТОМЕНКО.
Він повідомив, що після ухвалення Київрадою відповідної Програми приватизації під загрозою виселення опинилися цілий ряд соціальних та культурних організацій, які знаходяться в центрі міста. Зокрема, після закінчення терміну оренди будуть змушені шукати нові приміщення Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, Київський міський центр здоров’я, спеціалізоване видавництво «Мистецтво». Виселити планують і структури міської влади, які опікуються гуманітарними і соціальними проблемами, – Головні управління охорони здоров’я та у справах сім’ї, дітей і молоді Київської міськдержадміністрації.
За словами М.ТОМЕНКА, ринкова вартість 20 об’єктів комунальної власності у центрі столиці, які планується приватизувати, оцінюється в 500 млн. доларів США.
«Коли нинішня міська влада почала «зачистку» земельних ділянок, виділених у попередні роки для структур, близьких до колишнього міського голови Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА, це у міської громади не викликало особливих заперечень», - зауважив М.ТОМЕНКО. «Але коли вилучаються землі дитячих садочків і шкіл, переглядаються плани стосовно соціального будівництва, це вже має ознаки земельного рейдерства», - вважає М.ТОМЕНКО.
Він повідомив, що на найближчому засіданні Київрада готується, зокрема, скасувати рішення про надання земельної ділянки для побудови житлового будинку для Національної радіокомпанії України. Відмова у реалізації цього проекту завдасть серйозного удару по соціальній структурі НРКУ, адже у цьому будинку мали безкоштовно отримати житло 60 працівників Національного радіо, серед яких – відомі журналісти і артисти, заслужені працівники культури України.
На жаль, відзначив М.ТОМЕНКО, попередні звернення громадськості щодо спроб виселення з центру міста соціальних об’єктів міською владою ігнорувалися. Тому він звернувся до Генеральної прокуратури та Кабінету міністрів з проханням дати належну оцінку діям міської влади та не допустити системного знищення соціально-гуманітарної інфраструктури столиці України.
М.ТОМЕНКО переконаний, що відсутність належної реакції на ситуацію, яка склалася із об’єктами культури та охорони здоров’я у Києві, може стати причиною для серйозного соціального напруження у столиці України. Якщо ж найближчим часом належної реакції посадових осіб на ці дії міської влади не буде, М.ТОМЕНКО не виключає винесення цих питань на розгляд Ради національної безпеки і оборони.
УНІАН
Идентификатор: 2036