Суркіс вважає за необхідне знести недобудований торгово-розважальний комплекс перед НСК `Олімпійський`

Суркіс вважає за необхідне знести недобудований торгово-розважальний комплекс перед НСК `Олімпійський`

Президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС вважає за необхідне знести недобудований торгово-розважальний центр “Троїцький”, розташований перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський» в Києві.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час наради в Міністерстві регіонального розвитку і будівництва України, присвяченій організаційним принципам роботи з підготовки і проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Нарада проходила під головуванням прем`єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА.
За словами Г.СУРКІСА, «існує єдина можливість поставити крапку в ситуації навколо НСК «Олімпійський» - необхідно знести недобудовану будівлю ТРЦ, залишивши тільки підземний паркінг». При цьому президент ФФУ повідомив, що в рамках підготовки до Євро-2012 НСК «Олімпійський» має бути повністю реконструйований до 2010 року.
Як відзначив Г.СУРКІС, впродовж 1-го і 2-го етапів тендеру на проведення Євро-2012 ФФУ подала до УЄФА ряд документів, в яких містився перелік гарантій з боку України щодо забезпечення високого рівня проведення чемпіонату. «Нам необхідно постаратися звести до мінімуму негативний вплив людського чинника в процесі підготовки до Євро-2012», - додав президент ФФУ.
Як повідомляв УНІАН, в лютому 2006 року Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) заявила про намір заборонити проведення офіційних футбольних матчів на НСК «Олімпійський» в Києві у разі продовження будівельних робіт біля стадіону.
Власником ТРЦ «Троїцький» є ЗАТ «НЕСТ-Ханнер», створене українським ВАТ «НЕСТ» і литовським ВАТ «HANNER».
Загальна площа об`єкту - понад 100 тис. кв. м, площа для орендарів – понад 40 тис. кв. м. Сумарний обсяг інвестицій в будівництво ТРК становить 95 млн. дол.
Введення ТРЦ в експлуатацію планувалося на лютий-березень 2007 року.
Згідно з висновками Мінбуду, для забезпечення евакуації глядачів зі стадіону в будівлі, що зводиться на Троїцькій площі, або поряд з нею, потрібно передбачити шляхи евакуації загальною шириною приблизно 50 м.
УНІАН
Идентификатор: 2061