На Волині у 71% сміттєвозів закінчився термін експлуатації

На Волині у 71% сміттєвозів закінчився термін експлуатації

На Волині у 71% з наразі діючих 75 сміттєвозів закінчився термін експлуатації. Практично за винятком Луцька ніде не поновлюється парк контейнерів для збору сміття. В жодному населеному пункті не організовано питання роздільного збору сміття.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на нараді повідомив начальник обласного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Антон КРИВИЦЬКИЙ.
За його словами, на даний час житлово-комунальними організаціями експлуатується 24 міських та селищних сміттєзвалищ і полігонів твердих побутових відходів. Із них 7 об`єктів загальною площею 30 га перевантажені. Минулого року туди було вивезено 670 тис метрів кубічних відходів, а за 5 місяців поточного року вже 271,3 тис. Крім того, в більшості сіл не відведено спеціальних місць для складування твердих побутових відходів, і внаслідок цього населення змушене створювати стихійні сміттєзвалища, засмічувати лісосмуги та окремі території населених пунктів.
Як зазначив А.КРИВИЦЬКИЙ в багатьох населених пунктах відсутні графіки вивезення побутового сміття, а в тих, де вони є – виконуються незадовільно. В першу чергу це стосується управлінь житлово-комунального господарства Берестечка, Горохова, Ківерців, смт Іваничі, Турійська, Лукова, Голоб та Цумані.
УНІАН
Идентификатор: 2100