Київрада дозволила споруджувати окремі будинки у місті без підземних паркінгів

Київрада дозволила споруджувати окремі будинки у місті без підземних паркінгів

Київська міська рада дозволила здійснювати будівництво житла для соціально-незахищених верств населення і пільгових категорій без підземних паркінгів.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідні зміни до рішення Київради від 26 травня 2005 р. «Про вимоги до забудовників житлового будівництва щодо забезпечення населення місцями зберігання власного автотранспорту» було прийнято на сесії Київської міської ради 26 червня з метою здешевлення вартості житла.
Згідно з документом, рішення 2005 року доповнено пунктом: «З метою більш раціонального виконання міського бюджету дозволити, як виняток, будівництво житла з використанням коштів міського бюджету для соціально-незахищених верств населення без підземних паркінгів. При цьому потребу в місцях зберігання власного автотранспорту вирішувати за рахунок гостьових автостоянок».
Довідка УНІАН. Згідно з рішенням Київради від 26 травня 2005 р. «Про вимоги до забудовників житлового будівництва щодо забезпечення населення місцями зберігання власного автотранспорту», інвестори-забудовники мали у своїх проектах обов’язково передбачати будівництво або підземних, або багатоповерхових наземних паркінгів. Були встановлені терміном до 2010 р. диференційовані нормативи забезпечення населення місцями постійного зберігання автотранспорту: в центрі міста – не менше 1 машиномісця на 1 квартиру, за межами центральної частини Києва - не менше 1 машиномісця на кожні дві квартири.
УНІАН
Идентификатор: 2182