Київрада погодилася виставити на аукціон 14 земельних ділянок для забудови загальною площею 98,4 га

Київрада погодилася виставити на аукціон 14 земельних ділянок для забудови загальною площею 98,4 га

Київська міська рада погодилась виставити на аукціон 14 земельних ділянок в столиці для забудови загальною площею 98,4 га.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято на сесії Київради 26 червня.
Згідно з документом, для реалізації на земельних торгах затверджено 2 земельні ділянки в урочищі «Покал» загальною площею 38,3 га та 6 земельних ділянок в урочищі «Бичок» загальною площею 53,3 га.
Ще 6 земельних наділів, що виноситимуться на торги, розташовані на просп. Миколи Бажана поблизу метро «Осокорки». Їх загальна площа становить 6,8 га.
Депутати доручили профільним головним управлінням Київської міськдержадміністрації в тижневий термін подати свої висновки щодо продажу земельних ділянок або права їх оренди та забезпечити погодження відповідних проектів землеустрою. Проведення заходів, пов’язаних з організацією та проведенням конкурсів з продажу землі або права її оренди, покладено на ГУ земельних ресурсів.
Згідно з прогнозом соціально-економічних та інших наслідків прийняття даного рішення, надходження від продажу затвердженого переліку земельних ділянок очікуються в розмірі близько 1 млрд. грн.
Київрада також вчора прийняла рішення зняти з продажу на аукціоні земельну ділянку площею 0,5 га за адресою вул. Мілютенка, 5-б (рішення сесії про реалізацію з аукціону було прийнято по цій земельній ділянці 30 січня 2003 р.) Як зазначається в проекті рішення, воно прийнято, враховуючи негативний висновок головного державного санітарного лікаря Києва.
УНІАН
Идентификатор: 2184