Компанія-забудовник ТРЦ `Троїцький` перед НСК «Олімпійський» заявляє, що готова забезпечити шляхи евакуації глядачів

Компанія-забудовник ТРЦ `Троїцький` перед НСК «Олімпійський» заявляє, що готова забезпечити шляхи евакуації глядачів

Компанія “Юджін” - забудовник торгово-розважального центру «Троїцький» перед НСК «Олімпійський» у Києві - готова протягом 14 місяців закінчити будівництво центру і за власний рахунок провести всі передбачені заходи для безперешкодної евакуації глядачів зі стадіону.
Про це йдеться в листі компанії «Юджін», переданому агентству УНІАН, з яким забудовник звернувся до прем`єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА і Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.
Як указується в документі, до початку будівництва компанією-забудовником були зроблені всі необхідні юридичні процедури і одержані відповідні дозволи.
«Для реалізації цього проекту було оформлено право на користування земельною ділянкою, розроблений проект і затверджений у всіх необхідних інстанціях, внаслідок чого Державним архітектурно-будівельним контролем у місті Києві було видано дозвіл на проведення будівельних робіт. Одним із розділів розробленого і узгодженого проекту є проведення компенсаторних заходів, які виключають вплив торговий-розважального центру на евакуацію глядачів зі стадіону. Дані заходи були рекомендовані кафедрою міського будівництва Київського національного університету будівництва і архітектури, французькою компанією «ATN» (офіційний консультант Комітету з проведення Кубка світу в Франції в 1998 році, проводила експертизи Stade de France, а також стадіонів у Ліоні, Марселі, Бордо і Сент Етьєні) і ще раз підтверджені звітом УкрНДІПБ МНС України», - сказано в заяві.
В компанії зазначають, що на проведення будівництва і реалізацію проекту здійснюється тиск з боку як недержавних організацій (Федерація футболу України), так і державних (МНС), яке з формальних причин «зупинило» будівництво. «Ми стурбовані ситуацією, яка завдає шкоди інвестиційному клімату й інвестиційній привабливості країни», - підкреслюється в документі.
У листі також повідомляється, що загальний обсяг інвестицій в будівництво ТРЦ «Троїцький» становить 550 млн. грн., а реалізація проекту дозволить створити понад 3 тис. нових робочих місць. Щорічні відрахування до бюджету при цьому становитимуть близько 50 млн. грн.
Як повідомляв УНІАН, президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС вважає необхідним знести недобудований ТРЦ “Троїцький”, розташований перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський». За словами Г.СУРКІСА, «існує єдина можливість поставити крапку в ситуації навколо НСК «Олімпійський» - необхідно знести недобудовану будівлю ТРЦ, залишивши тільки підземний паркінг».
Міністр з питань сім`ї, молоді і спорту Віктор КОРЖ також упевнений, що будівля перед НСК «Олімпійський» має бути ліквідована. Він підкреслив, що будівництво має бути закрите, тому що якщо навіть знайти шляхи евакуації, то НСК «Олімпійський» буде закритий об`єктами з усіх боків.
Довідка УНІАН. Власником ТРЦ «Троїцький» є ЗАТ «Нест-ХАННЕР», створене українським ВАТ “НЕСТ» і литовським ВАТ «HANNER».
Загальна площа об`єкта - понад 100 тис. кв. м, площа для орендарів – понад 40 тис. кв.м. Сумарний обсяг інвестицій в будівництво ТРК становить 95 млн. дол.
Введення ТРЦ в експлуатацію планувалося на лютий-березень 2007 року.
Перший заступник міністра будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства України Анатолій БЕРКУТА повідомив про висновок Мінбуду, в якому сказано, що для забезпечення евакуації глядачів у будівлі, яка зводиться на Троїцькій площі або поряд з нею, потрібно передбачити шляхи евакуації загальною шириною приблизно 50 метрів.
УНІАН
Идентификатор: 2194