Реконструкція лінії швидкісного трамваю в Києві коштуватиме до пів мільйона гривень

Реконструкція лінії швидкісного трамваю в Києві коштуватиме до пів мільйона гривень

Кошторисна вартість реконструкції лінії швидкісного трамваю в Києві становить за цінами 2006 р. 422 млн. 803,5 тис. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, така цифра затверджена в розпорядженні Київської міської держадміністрації про техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) реконструкції швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги.
Згідно з документом, ТЕО рекомендовано до затвердження спеціалізованою державною організацією „Київська міська служба Української державної інвестиційної експертизи (служба `Київдержекспертиза`)`.
Зазначена цифра включає ПДВ, кошти на покриття витрат, пов`язаних з інфляційними процесами та ризиком.
Відповідно до ТЕО, з понад 400 млн. грн. передбачається, що в ході виконання І черг робіт з реконстуркції швидкісного трамваю (ділянка від ст.Кільцевої дороги до ст. Гната Юри) буде освоєно 54 млн. грн; близько 86 млн. грн – передбачено на II чергу (ділянка від ст. Старовокзальної до ст. Повітрофлотської) і майже 284 млн. грн – на III чергу (ділянка від ст. Повітрофлотської до ст. Гната Юри).
Згідно з документацією, роботи з реконструкції заплановано завершити за 30 місяців, тобто за два з половиною року. В ТЕО зазначається, що довжина траси лінії швидкісного трамваю буде становити 20,2 км (лінія швидкісного трамваю буде подовжена до вул. Старовокзальної, зараз довжина лінії - 18,5 км); на ній буде працювати 13 станцій, як і зараз. Лінію обслуговуватимуть трамвайні поїзди з трьома вагонами. Заплановано, що швидкість руху поїздів буде 28,7 км/год. (зараз 16 км/год), а інтервал їхнього руху - 2-3 хв. Провізна спроможність становитиме 25 тис. пас/ год.
Як повідомляв УНІАН, презентація проекту реконструкції лінії швидкісного трамваю в Києві відбулася у березні цього року. Генеральний директор КП “ Київпастранс ” Микола ЛАМБУЦЬКИЙ тоді повдіомив, що одночасно з реконструкцією лінії планується оновлення рухомого складу сучасними трамвайними поїздами. Планується, що завдяки застосуванню передових технологій буде зменшено рівень шуму під час руху трамваїв.
Розпочато реконструкцію лінії швидкісного трамваю було 2 червня ц.р. На час проведення реконструкції рух по лінії трамваїв закриватиметься поетапно. Вздовж закритої ділянки курсуватимуть маршрутки, також додатково створюватимуться автобусні маршрути, які доставлятимуть киян з мікрорайону, де тимчасово не ходить швидкісний трамвай, до найближчих станцій метро.
УНІАН
Идентификатор: 2224