У Севастополі на аукціоні продали права оренди на 2 земельні ділянки вартістю майже 1 млн. грн.

У Севастополі на аукціоні продали права оренди на 2 земельні ділянки вартістю майже 1 млн. грн.

У Севастополі сьогодні під час аукціону продали права оренди на 2 земельні ділянки на суму майже 1 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, за 422 тис. 390 грн. одному із севастопольських підприємств реалізовано право оренди на земельну ділянку площею 0,5 гектара, з цільовим призначенням „будівництво та обслуговування автоцентру”. Стартова ціна продажу права оренди на цю ділянку становила 384 тис. 900 грн.
Ще одну ділянку, площею 0,25 гектара (з цільовим призначенням „будівництво і обслуговування станції технічного обслуговування”) продано за 449 тис. 625 грн., тоді як стартова ціна продажу становила 408 тис. 750 грн. В обох випадках термін оренди - 25 років.
Планувалося, що торги відбудуться по 7 земельних ділянках, однак 5 лотів були зняті через недостатню кількість замовлень на участь.
Начальник управління інвестиційної політики Севастопольської міської державної адміністрації Світлана ЗАГРЕБЕЛЬНА в інтервю журналістам по завершенню торгів відзначила „досить позитивні” результати аукціону. За її словами, після сьогоднішнього, третього з початку року земельного аукціону, зароблено фактично вже 60% коштів від запланованих на поточний рік за даною статтею доходів (бюджетом міста передбачено отримання 20 млн.грн. від продажу прав оренди земельних ділянок). Крім того, як сказала вона, виконавча влада планує звернутися до міської ради з проханням змінити на більш інвестиційно привабливе цільове призначення земельних ділянок, права оренди на які на аукціонних торгах вже тривалий час не продаються.
Водночас голова постійної профільної комісії Севастопольської міської ради Дмитро БЕЛІК в інтерв’ю УНІАН негативно оцінив підсумки аукціону. Він, зокрема, зазначив, що торги пройшли „не на тому рівні, як хотілося б, і як могли б пройти при відповідній підготовчій роботі”. На думку депутата, за належної підготовки на сьогоднішньому аукціоні місто могло б заробити 8-10 млн. грн. Крім того, як вважає Д.БЕЛІК, повільна підготовка виконавчою владою технічної документації не дає можливості виставити на аукціони за рік більше 8-9 ділянок, тоді як цілком реально було б продавати за рік право оренди 20-30 земельних ділянок.
Довідка УНІАН. У Севастополі з початку року на двох попередніх аукціонах було продано право оренди 3-х земельних ділянок на загальну суму 11 млн. 391 тис. 600 грн., до місцевого бюджету надійшли кошти у розмірі 10 млн. 743 тис. 480 грн., що становить понад 50% від запланованої на 2007 рік суми в 20 млн. грн. Минулого року план надходжень за цією статтею не було виконано, внаслідок чого деякі соціальні програми не були профінансовані у належній мірі.
УНІАН
Идентификатор: 2226