Уряд пропонує удосконалити процес зміни цільового призначення земель

Уряд пропонує удосконалити процес зміни цільового призначення земель

Кабінет Міністрів України пропонує удосконалити процес зміни цільового призначення земель.
Про це йдеться в законопроекті №3736 «Про внесення змін до статті 20 Земельного кодексу України», внесеному Кабміном у Верховну Раду 26 червня ц.р.
Як сказано в пояснювальній записці, законопроект передбачає внесення змін до статті 20 Земельного кодексу України, яка визначає процедуру зміни цільового призначення земель.
Згідно з документом, зміна цільового призначення земель відбувається відповідно до затвердженої документації з землеустрою.
При цьому зміна цільового призначення земельних ділянок з метою їх подальшого використання для видобутку корисних копалин, проведення гірничовидобувних, будівельних та інших робіт, пов`язаних з порушенням грунтового шару, здійснюється за наявності затвердженої проектної документації з їх рекультивації.
Крім того, зміна цільового призначення земель проводиться з урахуванням необхідності збереження територій і об`єктів природно-заповідного фонду, лісів, зелених зон і зелених насаджень населених пунктів та інших складових екомережі.
Внесення таких змін передбачено в прикінцевих положеннях Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України про заборону продажу земель сільськогосподарського призначення до ухвалення відповідних законодавчих актів».
УНІАН
Идентификатор: 2257