Для підготовки Києва до Євро-2012 необхідно близько 100 млрд. грн. - Голубченко

Для підготовки Києва до Євро-2012 необхідно близько 100 млрд. грн. - Голубченко

Програма Київської міської держадміністрації з підготовки до Євро-2012, розрахована на 5 років, передбачає фінансування на суму близько 100 млрд. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО під час розширеного засідання колегії адміністрації.
За його словами, місто готуватиметься до Євро-2012 за програмою, яка була сьогодні презентована головними управліннями міськадміністрації.
Він зазначив, що програма амбітна за своїм наповненням і складена згідно з вимогами УЄФА.
За даними А.ГОЛУБЧЕНКА, в проекті Державного бюджету для підготовки до чемпіонату з футболу закладено 15 млрд. грн., з яких місто розраховує одержати 10 млрд. грн. У місцевому бюджеті на це планується закласти 30 млрд. грн. і ще стільки ж (30 млрд. грн.) залучити за допомогою інвесторів.
За його словами, частину об`єктів, представлених в програмі, можна буде побудувати за рахунок інвестицій. Зокрема, будівництво 35 готелів, реконструкція площ проводитиметься на 95% за рахунок інвестицій, будівництво метрополітену - на 30% за рахунок інвестицій, а також будівництво двох сміттєпереробних заводів.
До 2012 року планується побудувати 23 нових станції метрополітену.
При цьому державні кошти потрібні на будівництво Подольсько-Воскресенського мостового переходу і закупівлю рухомого складу для метрополітену.
А.ГОЛУБЧЕНКО також відзначив, що зараз місту необхідно розробити документи, які визначать, як і звідки виділятимуться кошти на виконання програми.
За його словами, головними об`єктами для підготовки до Євро-2012 є реконструкція НСК «Олімпійський» (на 70 тис. місць), будівництво нового стадіону на 60 тис. місць.
Питання з відведенням землі під будівництво нового стадіону ще не вирішене, зараз розглядаються три ділянки для його розміщення.
А.ГОЛУБЧЕНКО вважає, що Києву вдасться забезпечити готельними номерами вболівальників за рахунок введення чотири- і п`ятизіркових готелів, реконструкції гуртожитків, кемпінгів, будівництва Міжнародного молодіжного центру на Трухановому острові, наметового містечка, а також за рахунок житла, яке здаватиметься в оренду фізичними особами.
За його даними, 21 серпня відбудеться спільна нарада з міністрами, на якій відбудеться презентація галузевих програм з підготовки до Євро-2012.
УНІАН
Идентификатор: 2636