ФФУ готова стати замовником будівництва нового стадіону в Києві - Суркіс

ФФУ готова стати замовником будівництва нового стадіону в Києві - Суркіс

Федерація футболу України готова стати замовником будівництва нового стадіону в Києві. Про це сьогодні під час «прямої лінії», відповідаючи на питання читачів газети «Спорт-Экспресс» сказав президент Федерації Григорій СУРКІС.
«Ми готові взяти на себе функції замовника», - сказав Г.СУРКІС. При цьому він додав, що ФФУ вже замовила розробку проекту нового стадіону, який може бути підготовлений найближчим часом.
На думку Г.СУРКІСА, новий стадіон повинен вміщувати 50-60 тис. глядачів, функціонально бути «винятково» футбольним, але з можливістю проводити фестивалі та інші заходи. Окрім цього, додав він, поблизу мають бути споруджені торгові центри, місця дозвілля, спортивні зали для проведення змагань з інших видів спорту, готелі.
Також Г.СУРКІС нагадав, що Київрада дала гарантії УЄФА про те, що до 2012 року в столиці буде збудовано новий стадіон. На його думку, розглядалися два місця будівництва – на вулиці Поліська, 6, де розташовані склади Міноборони, і на вулиці Глушкова, 6 – на території виставкового центру «Експо-Україна».
Як повідомив Г.СУРКІС, спочатку він схилявся до будівництва стадіону на території військових складів, оскільки це ближче до аеропорту, є чимала територія, транспортні розв`язки. Але, відзначив він, Федерація зіткнулася із складнощами, оскільки, за словами міністра оборони Анатолія ГРИЦЕНКА, на цих складах міститься 80 тис. тонн військового спорядження, для вивезення якого знадобиться 1,5-2 року і 40 тис. вагонів.
У зв`язку з цим, Г.СУРКІС сподівається на підтримку Президента про виділення землі на території «Експо», оскільки виставковий комплекс перебуває в юрисдикції Державного управління справами.
Окрім цього, він відзначив, що проект стадіону, який розробляється вже зараз, можна застосувати саме до «Експо». Окрім того, Г.СУРКІС запевнив, що ФФУ готова надати інвестора, який проводитиме будівництво і вдихне нове життя в самий виставковий комплекс, при цьому гроші держави витрачатися не будуть.
УНІАН
Идентификатор: 3213