Будівництво депо «Харківське» та станції метро «Червоний хутір» коштуватиме 770 млн. грн.

Будівництво депо «Харківське» та станції метро «Червоний хутір» коштуватиме 770 млн. грн.

Вартість будівництва електродепо «Харківське» та станції метро «Червоний хутір», які передбачається ввести в дію наступного року, становить близько 770 млн. грн.
Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, про це поінформували журналістів представники столичної влади та керівництво столичного метрополітену на виїзній нараді на зазначених об’єктах за участі Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.
Столичний голова особисто перевірив своєчасність і якість виконання робіт з облаштування електродепо «Харківське» та станції метро «Червоний хутір». Він зазначив, що введення в експлуатацію електродепо «Харківське» дозволить збільшити кількість поїздів метрополітену, скоротить інтервал руху і посилить безпеку пасажирських перевезень. А головне, додав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, цей об’єкт суттєво прискорить відкриття нових станцій метро на Печерсько-Сирецькій лінії, що розвантажить наземний громадський транспорт у напрямку центру міста на близько 50 тис. пасажирів на добу.
“Цей об’єкт вже сьогодні можна абсолютно відверто назвати європейським комплексом з обслуговування рухомого складу метрополітену», - наголосив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Електродепо «Харківське», за словами мера, має унікальні технічні характеристики. При його будівництві застосовано сучасні технології і матеріали, враховано досвід країн Європи та СНД. Зокрема, обігрів головного корпусу здійснюється за допомогою панелей інфрачервоного випромінювання, що є економічно вигідним і ефективним. Робота інженерних технологічних систем електродепо керується з автоматизованого робочого місця диспетчера, що підвищує продуктивність праці та зменшує частку ручного керування. Проект передбачає комбіновану систему опалення і кондиціонування службових приміщень адміністративно-побутового корпусу.
Загальна площа земельної ділянки електродепо становить 9,5 га. Довжина залізничних колій – близько 9 км. Вартість будівництва становить 467,643 млн. грн. Тут буде створено 1 тис. 600 нових робочих місць. Відкрити електродепо планується до Дня Незалежності.
Як наголошується у повідомленні, введення в експлуатацію електродепо зменшить інтервал руху поїздів на Сирецько-Печерській лінії за рахунок придбання 50 нових вагонів. Для цього в програмі соціально-економічного і культурного розвитку Києва на 2007 рік передбачено 101 млн. грн. Наступного року придбають ще 156 вагонів.
Введення в експлуатацію станції метро «Червоний хутір» заплановано на весну 2008 р., і це стане проміжним етапом продовження Сирецько-Печерської лінії до залізничного вокзалу «Дарниця». Розрахований пасажиропотік на станції становитиме 34 тис. пасажирів у «годину пік».
За інформацією першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, у рамках будівництва нової станції передбачено зведення цілої інфраструктури в мікрорайоні ”Червоний хутір”. Зокрема, в планах - залучення значних інвестицій, що дасть змогу створити транспортний вузол з будівництвом міжміського або міжнародного автовокзалу, паркінгу, автостоянки для транзитного транспорту та комплексу об’єктів соціально-побутового призначення». Наразі на будівництві станції метрополітену освоєно 146 млн. 993 тис. грн. Для завершення будівництва необхідно 150 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3226