У Києві за 2008 - 2011 роки буде споруджено понад 30 готелів - КМДА

У Києві за 2008 - 2011 роки буде споруджено понад 30 готелів - КМДА

Впродовж 2008 - 2011 років у столиці буде введено в дію більше 30 об’єктів готельного господарства.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на інформацію першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
Наразі ці об’єкти знаходяться на різних стадіях будівництва, що здійснюється за рахунок інвестицій і кредитних коштів, додав Д.БАСС.
За його словами, «Київ активно готується до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Згідно з вимогами УЄФА, нам необхідно 2 тис. 815 номерів в чотири- та п’ятизіркових готелях для розміщення національних команд учасників, лікарів з антидопінгового контролю, представників та комерційних партнерів УЄФА, VIP-гостей; 2 тис. номерів в дво- та тризіркових готелях для розміщення представників ЗМІ та станцій радіомовлення та телебачення; 200 тис. місць в готелях та альтернативних закладах (гуртожитки, хостели, олімпійські селища, студмістечка тощо) всіх категорій комфортності для розміщення туристів-вболівальників”.
“До 2011 року ми забезпечимо наявність необхідної кількості об’єктів готельного господарства», - запевнив Д.БАСС.
Він зазначив, що наразі в місті будується ряд сучасних нових готелів європейського рівня, в тому числі шість п’ятизіркових готелів на 1521 номерів, вісім чотиризіркових на 2 тис. 219 номерів. Зокрема, планується відкрити такі п’ятизіркові готелі - «Золоті купола», «Лейпціг», «Hilton», «Софітель» та «Шератон». А загалом до 2012 року планується ввести в дію 17 малих готелів потужністю на 587 номерів.
«Готельне господарство потребує залучення інвестицій. Міська влада приділяє велику увагу створення сприятливого інвестиційного клімату та активного залучення коштів іноземних інвестицій для розвитку готельного господарства, розбудови інфраструктури міста. Про це свідчать масштабні проекти нових готелів, ремонт і реконструкція діючих», - сказав Д.БАСС.
УНІАН
Идентификатор: 3228