Французька компанія вивчить питання вкладення інвестицій у розвиток об’єктів столичного ЖКГ

Французька компанія вивчить питання вкладення інвестицій у розвиток об’єктів столичного ЖКГ

Французька група VOLIA VODA виявила бажання інвестувати кошти в розвиток об’єктів житлово-комунального господарства Києва.
Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося на сьогоднішній зустрічі представників компанії з першим заступником голови столичної міськдержадміністрації Анатолієм ГОЛУБЧЕНКОМ.
VOLIA VODA на зустрічі представляв генеральний директор компанії по Східній Європі Філіп ГІТАР. Він повідомив, що компанія займається проектами, пов’язаними з експлуатацією транспорту, з енергетикою, а також переробкою відходів та водним комплексом. За його словами, компанія вкладає кошти у проекти, але ніколи не приватизує їх. VOLIA VODA вже реалізує проекти у Луганську та Львові. Загалом же свої інвестиції вони вкладають у проекти в 12 тисячах містах світу.
А.ГОЛУБЧЕНКО запропонував французам розглянути декілька проектів. Зокрема, взяти участь у реалізації програми «Якість питної води», що реалізовуватиметься в місті з 2008 до 2010 року, і на яку, за підрахунками влади, необхідно близько 400 млн. грн. За словами А.ГОЛУБЧЕНКА, влада Києва готова вислухати пропозиції з цього питання французької сторони та розглянути її варіанти можливої вартості реалізації такої програми.
Крім того, перший заступник голови КМДА повідомив, що на початку наступного року проводитиметься конкурс на реконструкцію Бортницької станції аерації. Участь у конкурсі він запропонував і компанії VOLIA VODA. А.ГОЛУБЧЕНКО поінформував представників групи, що реконструкція станції передбачає фактично її нове будівництво, яке відбуватиметься у три етапи.
Також А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив про наміри влади побудувати новий сміттєспалювальний завод, а також про намір вивчити питання будівництва в кожному районі Києва маленьких сміттєпереробних станцій, щоб не возити сміття через все місто. Ці теми також були запропоновані для вивчення французькій стороні.
Саме остання пропозиція А.ГОЛУБЧЕНКА викликала інтерес у представників компанії, однак вони заявили про намір вивчити всі запропоновані варіанти співробітництва.
УНІАН
Идентификатор: 3293