Київська влада планує залучити на реконструкцію трьох кварталів “хрущовок” 1,5 млрд. грн. інвестицій

Київська влада планує залучити на реконструкцію трьох кварталів “хрущовок” 1,5 млрд. грн. інвестицій

Київська влада планує залучити на реконструкцію трьох кварталів застарілого житлового фонду у столиці 1,5 млрд. грн. інвестиційних коштів.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на інформацію першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
За його даними, наразі розробляються три проекти реконструкції та забудови території житлом і об’єктами соціально-побутового призначення. Йдеться про квартал, обмежений вул. Російською, пров. Волго-Донським, вул. Волго-Донською та пров. Руднєва в Дарницькому районі. На цій території знаходяться 5 триповерхових і 6 двоповерхових житлових будинки, що були збудовані ще у 1953-1955 роках. На даний час забудова не відповідає сучасним вимогам проживання – стіни будинків цегляні, а перекриття дерев’яні, сказав Д.БАСС. За проектом пропонується побудувати 57 тис. кв. м. житлової площі, об’єкти соціального призначення та підземний паркінг. Загальна вартість будівництва орієнтовно становитиме 329,5 млн. грн. Очікувані надходження до бюджету - 22,75 млн. грн.
Також, за словами Д.БАССА, планується реконструкція кварталу, обмеженого вул. Новодарницькою, вул. Російською, вул. Ілліча, та вул. Ялтинською в Дарницькому районі. Цей квартал нині налічує 3 чотириповерхові і 8 двоповерхових житлових будинків 1954 року. Ці будинки не мають централізованого гарячого водопостачання та знаходяться в незадовільному технічному стані. На ділянці кварталу планується побудувати понад 40 тис. кв. м. житла, підземний паркінг, офіси та приміщення соціально-побутового призначення. Вартість будівництва – 221,21 млн. грн. Від реалізації проекту очікується поповнення міського бюджету на 20,28 млн. грн., відзначив перший заступник голови КМДА.
Також Д.БАСС повідомив, що на інвестиційний конкурс буде винесено і реконструкцію кварталу ДВС в Оболонському районі, а саме: парну і непарну сторони вул. Дніпроводської. Наразі в південній частині ділянки розташовані 2 дев’ятиповерхових житлових будинки готельного типу. В центральній частині – 3 п’ятиповерхові житлові будинки, решта – будинки різної поверховості, що були побудовані у 1939-1979 роках. Згідно з проектом, при реконструкції планується побудувати понад 130 тис. кв. м. житла, підземний паркінг та об’єкти соціального призначення. Всі ці об’єкти коштуватимуть 518,41 млн. грн., а до бюджету від реалізації проекту надійде 21,7 млн. грн.
Д.БАСС додав, що власникам житлових та нежитлових приміщень, земельних ділянок та іншого майна, відчуженого під час реконструкції кварталів застарілого житлового фонду буде надана компенсація, середній коефіцієнт якої – 1,47.
УНІАН
Идентификатор: 3297