Головне завдання Мінрегіонбуду - зробити кожен регіон самоокупним, наголошує Кужель

Головне завдання Мінрегіонбуду - зробити кожен регіон самоокупним, наголошує Кужель

Основна позиція Міністерства регіонального розвитку та будівництва - кожен регіон має бути самоокупним, а для виконання цього завдання всі функції та повноваження повинні бути зосередженні в одного центрального органа виконавчої влади, а не розпорошені серед міністерств, як це є сьогодні.
На цьому наголосила заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Олександра КУЖЕЛЬ на засіданні Громадської ради при Міністерстві регіонального розвитку та будівництва, повідомили УНІАН у прес-службі Мінрегіонбуду.
За словами заступника міністра, необхідно в кожному регіоні провести аудит щодо наявних ресурсів - природних, виробничих, кадрових тощо, і за його результатами відпрацьовувати план розвитку територій.
«Ніхто сьогодні не може сказати, скільки насправді в тому чи іншому регіоні мешкає людей, скільки виїхало, який рівень життя, яка найбільше переважає господарська спрямованість в кожній області тощо. Всі показники, які ми сьогодні маємо, – вони усереднені. У нас, як завжди, було 6 областей-донорів, а решта - дотаційні, так це і залишилось. Так тривати не може. Мінрегіонбуд стоїть на позиції, щоб зробити все можливе для того, аби кожен регіон став самоокупним», - підкреслила О.КУЖЕЛЬ.
Окрім керівного складу Мінрегіонбуду, представників різноманітних громадських організацій, участь у засіданні взяли представники Асоціації Агенцій регіонального розвитку. Її виконавчий директор Юрій ТРЕТЯК прокоментував, що в Україні регіональний розвиток зводиться лише до ремонту і будівництва об`єктів соціальної інфраструктури, що призводить до ще більшого зубожіння територій. Натомість, на його думку, доцільніше вкладати кошти в об`єкти, які здатні будуть впливати на розвиток економіки того чи іншого регіону.
Також на засіданні наголошувалось, що до регіонального розвитку необхідно активно залучати бізнес.
УНІАН
Идентификатор: 3348