Миргородська мерія впроваджує роздільне збирання сміття в приватному секторі

Миргородська мерія впроваджує роздільне збирання сміття в приватному секторі

Миргородська міська рада з нового року впроваджує роздільне збирання сміття в приватному секторі.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив мер міста Олександр ПАУТОВ.
"Цього року ми виграли конкурс, організований МінЖКГ на проект впровадження в місті, в приватному секторі, роздільне збирання сміття", - сказав О.ПАУТОВ.
За його словами, на реалізацію проекту необхідно 2 млн. грн., які міськрада ще не одержала. Проте вже готуються до встановлення 4 тис. пластмасових контейнерів об`ємом 240 літрів.
"Також створені ради громадськості в мікрорайонах, фахівці яких активно роз`яснюють населенню про новий спосіб збирання сміття. Людям видаватимуть по три різноколірні пакети - жовтий, блакитний і зелений для різного виду сміття. Забирати це сміття будемо безплатно, а все інше вивозитиметься за плату - 5 гривень на місяць", - додав мер.
Раніше в Миргороді роздільне збирання сміття було ввповаджене в мікрорайонах багатоповерхової забудови, що дозволило окремо зібрати 200 тонн скла, 60 тонн поліетилену, 60 тонн картону і паперу.
Влада Миргорода підписала договір з німецькою фірмою "ССІ Шефер", яка дає 25-річну гарантію на сміттєві контейнери, а також надала контейнери без передоплати. Згідно з угодою, влада Миргорода оплачує контейнери після 6 місяців первинної експлуатації впродовж трьох подальших років.
УНІАН
Идентификатор: 3370