Кабмін планує в 2008 році профінансувати реставрацію Софії Київської, Андріївської церкви і дзвіниці Києво-Печерської Лаври

Кабмін планує в 2008 році профінансувати реставрацію Софії Київської, Андріївської церкви і дзвіниці Києво-Печерської Лаври

Уряд планує в 2008 році профінансувати проведення робіт з реставрації Софії Київської, Андріївської церкви і дзвіниці Києво-Печерської Лаври.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-прем`єр-міністр України Дмитро ТАБАЧНИК сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.
«Планується розробити комплексну програму з реставрації Софії Київської. Кошти в бюджеті передбачаються, вони уточнюються разом із фахівцями-реставраторами. Вже почали фінансувати ці роботи з відновлення Софії Київської і Андріївській церкві. Вже завершене обстеження Андріївської церкви, на основі якого завершується підготовка кошторису на ремонтно-відновні роботи», - сказав Д.ТАБАЧНИК.
Віце-прем`єр уточнив, що в проекті державного бюджету на 2008 рік передбачається загальна сума витрат для проведення ремонтно-відновних робіт на всіх трьох об`єктах. «Ці пам`ятки будуть забезпечені всіма необхідними коштами відразу після того, як можна буде приступити до реставраційних робіт. Як правило, це звичайно відбувається весною», - додав він.
УНІАН
Идентификатор: 3395