Київрада погодилась на продаж близько 5 га землі в столиці за 54 млн. грн.

Київрада погодилась на продаж близько 5 га землі в столиці за 54 млн. грн.

Київська міська рада дала згоду на продаж 4 земельних ділянок в столиці загальною площею 4,68 га за 54 млн. 13 тис. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідні рішення були підтримані сьогодні депутатами на пленарному засіданні сесії Київради.
Згідно з прийнятими рішеннями, три земельні ділянки спочатку передаються в короткострокову оренду на 1 рік, а після цього підлягають викупу. Так, 42 млн. 403 тис. грн. бюджет Києва отримає лише від однієї земельної ділянки площею 3,73 га на проспекті Перемоги, 53 у Солом`янському районі. Ця земельна ділянка передається з продажем ЗАТ холдингова компанія “Арма” для експлуатації виробничо складських приміщень. Земля, згідно з проектом, забудована цілісним майновим комплексом. Ще дві земельні ділянки будуть продані ТОВ ”АРМ-ІНВЕСТ”. Одна з них розташована поблизу вже зазначеної адреси на просп. Перемоги, 53 – а. Ділянка має площу 0,33 га і її вартість затверджена в сумі 3 млн. 712 тис. грн. Інша земельна ділянка площею 0,34 га на вул. Полковника Шутова, 9-а (Солом`янський район) буде продана товариству за 3 млн. 846 тис. грн. Обидві ділянки забудовані.
Згідно з іншим рішенням, ТОВ “Асторія-К” отримало право викупити земельну ділянку площею 0,27 га за адресою вул. Зодчих,5-а (Святошинський район) за 4 млн. 52 тис. грн. На земельній ділянці розташована будівля і відповідно до документа, там функціонує ресторан. Земля викупляється для подальшої експлуатації закладу харчування. Ділянка перебуває в оренді у товариства відповідно до договору від серпня 2006 р.
УНІАН
Идентификатор: 3409