В УСПП стривожені зростанням вартості оренди землі в Києві

В УСПП стривожені зростанням вартості оренди землі в Києві

Український союз промисловців і підприємців стривожений зростанням вартості оренди землі в Києві, що сталося в результаті ухвалення відповідного рішення Київради.
«Вартість і податок на землю зросли в середньому втричі. Фінансові плани київських підприємств на 2007 рік не припускали таких витрат», - наголошується в заяві УСПП, переданій агентству УНІАН.
В УСПП вважають, що несподіване рішення Київради про підвищення вартості оренди землі призвело до сильного подорожчання виробництва і збільшення собівартості промислової продукції, унеможливило отримання прибутку і ускладнило збереження і збільшення робочих місць, крім того, привело до проблем з наповненням бюджету міста.
«Припинена реалізація програм інноваційного розвитку і технічного переозброєння декількох підприємств», - підкреслюється в заяві.
В зв`язку з цим УСПП зазначає, що в Києві розташовані ряд великих підприємств, зокрема, ВАТ «Київський завод «Радар», держпідприємство «Київський авіаційний завод «Авіант», ВАТ «Чинбар».
Як повідомляв УНІАН, УСПП різко відреагував на рішення Київради "Про затвердження технічної документації за нормативною грошовою оцінкою земель міста Києва і порядок її визначення", яким з 1 вересня цього року збільшена базова вартість земельних ділянок Києва. Зростання вартості і оренда столичної землі, яку використовують промислові підприємства, приведе до уповільнення розвитку промислового комплексу міста, вважають в Українському союзі промисловців і підприємців.
УСПП звернувся до Київського міського голові Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з пропозицією перенести термін вступу в дію рішення Київради до 1 січня 2008 року і винести на розгляд Київради питання про введення пільг при визначенні грошової оцінки землі для промислових підприємств міста.
УНІАН
Идентификатор: 3421