Україна і Польща встигнуть підготуватися до Євро-2012 – президенти двох держав

Україна і Польща встигнуть підготуватися до Євро-2012 – президенти двох держав

Президенти України і Польщі Віктор ЮЩЕНКО і Лєх КАЧИНСЬКИЙ переконані, що обидві держави встигнуть підготуватися до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це вони заявили на спільній прес-конференції у Києві.
За словами Л.КАЧИНСЬКОГО, Польща має трохи більше проблем з підготовкою своїх стадіонів, ніж Україна, а також зазначив, що дуже актуальною залишається і питання доріг, транспортної та туристичної інфраструктури. Проте він наголосив, що головним є питання мобілізації, “а Польща вміє мобілізовуватися”.
У свою чергу В.ЮЩЕНКО зауважив, що Україна “нормально завершує період планування”, зокрема, на сьогодні уже створено відповідну агенцію; прийнято закони, що надають певні преференції тим компаніям, які будуть залучені до розбудови необхідної для проведення чемпіонату структури; прийнято національний план для забезпечення підготовки до проведення Євро-2012, і всі шість міст України, які планують приймати чемпіонат, вже представили свої відповідні плани.
Далі, за словами В.ЮЩЕНКА, уже підключається бюджетний процес, зокрема, у проекті державного бюджету на 2008 рік на безпосереднє фінансування об`єктів чемпіонату передбачено понад 5 млрд. грн., і перший квартал 2008 року буде присвячено прагматичному введенню безпосередніх будівельних робіт на запланованих об`єктах.
При цьому Президент висловив переконання у тому, що немає підстав вважати, що Україна не встигне підготуватися до проведення Євро-2012.
УНІАН
Идентификатор: 3445