Комісії Київради підтримали ініціативу про передачу під забудову 40 га заповідних лісів - ЗМІ

Комісії Київради підтримали ініціативу про передачу під забудову 40 га заповідних лісів - ЗМІ

Розроблений детальний план території сіла Чапаєвка передбачає зміну цільового призначення 40 га лісів Кончі-Заспи і урочища Володарське.
Про це пише сьогодні «Деловая столица».
Так, за даними видання, проект ДПТ с. Чапаєвка, який неодноразово відправлявся на доопрацювання, минулого тижня пройшов попередні депутатські інстанції і тепер буде винесений на одну з найближчих сесій Київради. Якщо депутати затвердять ДПТ, під приватну забудову віддадуть 40 га заповідних лісів.
Проектувальники пропонують виділити під садибне будівництво 14,25 га лісництва Кончі-Заспи, що входить до складу регіонального ландшафтного парку «Голосіївський» (загальна площа - 33,37 га), і ще 26,57 га в урочищі Володарське (36,97 га). Решту території лісу пропонується вирубати під будівництво дорогий і об`єктів інфраструктури, повідомляє «ДС».
На відміну від попереднього документа, в новому проекті ДПТ визначено, що в результаті вирубки заповідного лісу місцеві жителі одержать 356 нових земельних ділянок площею 0,1 га. Крім того, за рахунок ущільнення вже забудованих територій, з`явиться 260 вільних наділів, на які зможуть претендувати й інші громадяни. Крім цього, новий проект передбачає будівництво дороги протяжністю 2,5 км., яка з`єднає нове котеджне містечко із Столичним шосе. Проектувальники пропонують також побудувати ще одну школу на 250 учнів, дитячий садок на 230 місць, підприємства торгівлі, громадського харчування, молочну кухню та інші об`єкти інфраструктури в урочищі Володарське.
Як вже писала «ДС», поліклініка, аптека і молочна кухня будуть побудована на перетині вулиці Любомирівської і Столичного шосе (землі оздоровчого призначення курорту «Конча-Заспа»). Під ці об`єкти планується виділити 0,62 га. Ще 0,19 га по вулиці Любомирівській відведуть під будівництво дитячого садка на 140 місць, лазні і перукарні. Поряд з авторинком, на вулиці Лазурній, 1, у разі затвердження ДПТ побудують спорткомплекс (0,76 га) і установи громадського харчування (1,48 га).
ДПТ передбачає також масштабний розвиток дорожньої мережі. Існуючі в Чапаєвці дороги збираються реконструювати, розширивши проїжджу частину до 7-20 м. У зонах житлової забудови намічено створення близько 10 нових вулиць і проїздів. Проект передбачає і реконструкцію південної транспортної розв`язки Чапаєвки на перетині Великої окружної дороги із Столичним шосе, де трасу розширять до чотирьох смуг.
Як зазначає видання, раніше депутати не наважувалися узяти на себе сміливість пустити під сокиру заповідний ліс першої категорії, на знищення якого необхідний дозвіл Кабінету Міністрів. Більше того, згідно з указом Президента України плановані під забудову лісові території мають увійти до складу національного природного парку «Голосіївський».
УНІАН
Идентификатор: 3454