Київрада дозволила забудову території навколо Видубицького озера на Печерську

Київрада дозволила забудову території навколо Видубицького озера на Печерську

Київська міська рада дозволила забудувати територію навколо Видубицького озера на Небережно-Печерській дорозі, 4-10 у Печерському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні сесії Київради.
Прийнятим рішенням внесено зміни до генплану розвитку Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 року, згідно з якими територія навколо Видубицького озера вилучається із зони зелених насаджень загального користування та переводиться за функціональним призначенням до території житлової і громадської забудови.
Як зазначається у проекті рішення, воно прийнято з метою забезпечення соціально-економічного розвитку Печерського району міста.
У протоколі щодо засідання робочої групи по цьому питанню зазначається, що на сьогоднішній день екологічний та санітарно-гігієнічний стан території навколо Видубицького озера не дозволяють використовувати її для масового відпочинку населення.
У той же час, у документі говориться, що зазначена ділянка розташована між чотирма транспортними магістралями – Наддніпрянським шосе, Набережно-Печерською дорогою, мостом ім. О.Патона та залізничним мостом. Шумовий вплив на навколишнє середовище в цьому районі разом з іншими чинниками, зокрема, будівництво об’єктів дарницького залізнично-автотранспортного переходу, створюють техногенні загрози для навколишнього середовища та здоров’я населення.
У той же час використання цієї території під будівництво та експлуатацію готельно-офісних, громадських і торгових будівель дозволить реалізувати проекти, які оптимізують архітектурно-композиційну якість середовища навколо Видубицького озера.
Таким чином робоча група рекомендувала до прийняття Київрадою напрацьованого проекту рішення, що дасть змогу в свою чергу також за рахунок інвестора здійснити розбудову залізничної інфраструктури, зокрема, провести будівництво платформ, критого пішохідного переходу, винесення інженерних комунікацій, що пов’язано з будівництвом дарницького залізнично-автотранспортного переходу.
У проекті рішення не зазначається площа, функціональне призначення якої змінюється.
УНІАН
Идентификатор: 3495