Земельна комісія Київради підтримала проект детального плану території с. Чапаївка Голосіївського району

Земельна комісія Київради підтримала проект детального плану території с. Чапаївка Голосіївського району

Постійна комісія Київради з питань земельних відносин підтримала проект детального плану території (ДПТ) с. Чапаївка Голосіївського району столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні комісії.
Як зазначив голова комісії Олексій ЄВЛАХ, відповідний проект рішення вже пройшов погодження у всіх профільних комісіях Київради, зокрема, екологічній та містобудівній. Тепер цей проект буде винесено на розгляд сесії Київради.
ДПТ с. Чапаївка розроблено комунальним підприємством “Голосієво-будінвест” Голосіївської райдержадміністрації. План території охоплює 618,6 га.
Згідно з документами до проекту рішення, новий план забудови селища передбачає збільшення житлової площі території з 187,8 га до 222,8 га, при цьому збільшується площа, відведена під садиби, - з 143,7 до 178,7 га. На зазначеній території збільшується щільність населення з 13 до 22 осіб на гектар площі. Запланована кількість населення після реалізації ДПТ становитиме 3885 осіб (зараз – 1908 осіб). Мешканцям с. Чапаївка буде передано у власність 356 земельних ділянок, також за рахунок ущільнення буде створено 260 нових садибних ділянок.
Згідно з проектом ДПТ, територія ландшафтного парку “Голосіївський”, яка зараз становить 33,4 га, зменшиться до 19,1 га. Крім того, площа урочища “Володарське”, що входить Голосіївського парку, зменшиться з 37 га до 10,4 га. На сьогодні зелені насадження загального користування становлять 127,4 га, але після забудови зазначеної території ця площа зменшиться до 44,1 га. Загальна площа зелених насаджень у даний час - 250,6 га буде зменшена до 148,8 га. Водночас, планується збільшити площу зелених насаджень спеціального призначення з 21,3 га до 46,9 га.
Також передбачається збільшити територію під забудову об`єктами обслуговування населення з 45,6 до 56,7 га. Крім того, буде розширено проїжджу частину, яка зараз займає 37,5 га, а після реалізації плану детальної забудови становитиме 59,3 га. Окремо передбачено територію під вулично-дорожну мережу площею 107,4 га.
Згідно з документами, водні поверхні мікрорайону буде зменшено з 29,9 га до 18,6 га.
Разом з тим, ДПТ с. Чапаївка не передбачає збільшення місць у загальноосвітніх школах (у даний час їхня кількість становить 500 – УНІАН), однак збільшується кількість місць у дошкільних установах – із 140 до 230, тобто очікується побудова дошкільних установ.
Під час обговорення питання щодо ДПТ с. Чапаївка представники місцевого населення зазначили, що у 2001 році товариство “Огородник” відібрало в них 30 га землі. На засіданні комісії депутати повідомили, що розроблений ДПТ передбачає виділення їм як компенсації близько 30 га землі на території лісництва у Кончі-Заспі під садово-житлову забудову.
О.ЄВЛАХ не зміг вказати суму, необхідну на реалізацію цього ДТП.
УНІАН
Идентификатор: 3518