Київрада затвердила детальний план території с.Чапаївка у Голосіївському районі

Київрада затвердила детальний план території с.Чапаївка у Голосіївському районі

Київська міська рада затвердила детальний план території (ДПТ) с.Чапаївка у Голосіївському районі столиці.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні сесії Київради 20 грудня
Начальник Головного управління містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації Василь присяжнюк повідомив, що на сьогодні на території близько 600 га, на якій розташовано селище, налічується більш як 1 тис. будинків. Багато родин, що тут проживають, потребують розселення та поліпшення житлових умов. Завдяки реалізації нового ДПТ це вдасться зробити.
За його словами, мешканці підтримали проект плану забудови села Чапаївка, оскільки ним передбачається додатково виділити близько 600 садибних ділянок, з яких 250 – на території існуючої забудови, тобто на існуючих присадибних земельних ділянках, а решта – на прилеглих земельних ділянках, на землях лісового фонду і частково на заболоченій території.
В.Присяжнюк також повідомив, що на території селища передбачається залишити авторинок.
За даними В.ПРИСЯЖНЮКА, кошторис заходів з реалізації ДПТ, які включають, зокрема, облаштування вулиць і доріг, створення відповідної інфраструктури, становить 1 млрд. 200 млн.. грн. Терміни виконання забудови, згідно з затвердженим ДПТ, залежатимуть від оперативності райадміністрації, додав він.
Як повідомляв УНІАН, ДПТ с. Чапаївка розроблено комунальним підприємством “Голосієво-будінвест” Голосіївської райдержадміністрації. План території охоплює 618,6 га.
Згідно з рішенням, новий план забудови селища передбачає збільшення житлової площі території з 187,8 га до 222,8 га, при цьому з 143,7 до 178,7 га збільшується площа, відведена під садиби. На зазначеній території також збільшиться щільність населення з 13 до 22 осіб на гектар площі. Запланована кількість населення після реалізації ДПТ становитиме 3885 осіб (зараз – 1908 осіб).
Також у селищі передбачається збільшити територію під забудову об’єктами обслуговування населення, буде розширено проїжджу частину.
Згідно з ДПТ, територія ландшафтного парку “Голосіївський”, яка зараз становить 33,4 га, зменшиться до 19,1 га.
УНІАН
Идентификатор: 3543