У Києві передбачається освоїти під забудову близько 100 га землі, що неефективно використовується підприємствами

У Києві передбачається освоїти під забудову близько 100 га землі, що неефективно використовується підприємствами

За дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО у столиці перепрофілюють призначення територій, які наразі використовуються неефективно.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на інформацію першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
Зокрема, за його даними, з метою ефективного використання київської землі та визначення основних напрямків реструктуризації і оптимізації виробництва на підприємствах державної форми власності представниками КМДА спільно з представниками міністерств і відомств проведено 17 виїзних нарад на місцеві підприємства.
Відповідно до результатів цих нарад, передбачається вивільнення близько 100 га земельних ділянок в центральних районах Києва (це узагальнена площа по всіх 17 об`єктах) з подальшим їх використанням для будівництва соціально-культурних закладів для задоволення потреб мешканців міста, проведення глибокої модернізації і підвищення технічної оснащеності виробництв, освоєння випуску цілого ряду інноваційної високотехнологічної продукції.
«Тобто ділянку, яка неефективно використовується тим чи іншим підприємством – скажімо, старий корпус, що не експлуатується, чи пустир, розташований на території підприємства – можна буде реалізувати під будівництво нового соціального закладу, побутово-культурної установи тощо. А отримані за ділянку кошти вкладатимуться в розвиток та модернізацію відповідного підприємства», - сказав Д.БАСС.
УНІАН
Идентификатор: 3546