На реконструкцію двох столичних ботанічнічних садів виділено 700 тис. грн.

На реконструкцію двох столичних ботанічнічних садів виділено 700 тис. грн.

На проектно-вишукувальні роботи з реконструкції Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка НАН України та Ботанічного саду ім. академіка О.В.Фоміна з бюджету Києва виділено 700 тис. грн.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
За інформацією директора Національного ботсаду ім. М.М.Гришка Наталії ЗАЇМЕНКО, в ході реконструкції цієї зони відпочинку планується розширити центральний вхід, що дозволить збільшити пропускну здатність, та обладнати сучасними турнікетами. Передбачається також замінити асфальтове покриття, осучаснити фонтан і реконструювати адміністративний корпус. Територія також буде пристосована для відвідування людей с особливими потребами, зокрема, планується встановити пандуси для інвалідів на візках.
Щодо Ботанічного саду ім. О.В.Фоміна, то, за словами Д.БАССА, тут заплановано здійснити капітальний ремонт паркану, якому понад 60 років. Буде замінено його частини, що знаходяться вздовж вулиць Толстого і Вєтрова.
Як повідомляв УНІАН, у грудні ц.р. Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження про проведення реконструкції двох ботанічних садів. Замовниками проектних робіт з реконструкції визначено, відповідно, Національний ботсад ім. М.М. Гришка та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Щодо термінів завершення виконання робіт з реконструкції ботанічних садів у розпорядженні відсутні дані.
УНІАН
Идентификатор: 3565