Київрада продала близько трьох гектарів землі за 45 млн. грн.

Київрада продала близько трьох гектарів землі за 45 млн. грн.

Київська міська рада продала близько трьох гектарів землі за 45 млн. 337 тис. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в проектах рішень, які підтримали вчора на засіданні сесії депутати Київради.
Згідно з документами, земельну ділянку площею 0,75 га на вулиці Братиславській, 48-А (Деснянський район) продано за 16 млн. 450 тис. грн. Тут передбачається будівництво торговельно-складських приміщень. Земля продана дочірньому підприємству «Київський центр «Досвід».
Земельна ділянка площею 0,52 га на вулиці Льва Толстого, 57 (Голосіївський район) продана ТОВ «Єврожитлогруп» за 8 млн. 797 тис. грн. Тут передбачається будівництво адміністративно-житлового комплексу з об’єктами громадського і торговельного призначення.
Земельна ділянка площею 1,71 га на вулиці Академіка Глушкова, 5 (Голосіївський район) продана ТОВ «Алант-Інвест» за 18 млн. 914 тис. грн. Тут передбачається будівництво готельно-офісного комплексу з закладами дозвілля, торгівлі та паркінгами.
Земельна ділянка площею 0,04 га на вулиці Саксаганського, 111 (Шевченківський район) продана міжгосподарській асоціації «Аркор» за 1 млн. 176 тис. грн. Тут передбачається будівництво офісно-житлового будинку.
Всього на сесію 27 грудня було винесено 10 земельних питань, що стосувалися продажу земельних ділянок, з низ 2 були внесені з голосу і відповідні проекти рішень не були оприлюднені. З 8 питань, внесених до порядку денного на засіданні президії, одне питання було знято з розгляду, а ще по трьох проектах рішень не було документів у папках, розданих представникам ЗМІ, і відповідно детально інформації по них щодо проданих площ і коштів немає.
Зокрема, немає даних про продаж земельної ділянки ТОВ «Акватика ХХІ» на вулиці Прирічній біла затоки Собаче Гирло, а також щодо іншої земельної ділянки біля затоки Собаче Гирло, проданої ТОВ «Вектор-СК». Судячи з назв проектів рішень, на цих земельних ділянках буде побудовано спортивний комплекс, тенісні корти, зони відпочинку та культурно-оздоровчий центр з туристичним містечком.
УНІАН
Идентификатор: 3595