Київрада змінила інвестора на забудову близько 150 га земель селища Коцюбинське

Київрада змінила інвестора на забудову близько 150 га земель селища Коцюбинське

Київська міська рада змінила інвестора на забудову близько 150 га земель селища Коцюбинське.
Відповідне рішення було прийнято вчора на пленарному засіданні сесії.
Проект рішення запропонував до розгляду з голосу лідер фракції спілки громадських організацій “Громадський актив Києва” Олександр ПАБАТ. За його словами, в попередньому рішенні Київради щодо відведення інвестору землі була допущена «технічна помилка», що полягає в тому, що інвестором виступає не компанія «Столиця Центробуд», а «ІнвестбудРесурс».
Пропозицію О.ПАБАТА без обговорення підтримала більшість депутатів Київради.
Як повідомляв УНІАН, 12 липня Київрада прийняла рішення, згідно з яким, земельна ділянка площею 147 га на вул. Пономарьова, 1-а у Святошинському районі столиці була передана ТОВ "Столиця Центробуд» для будівництва комплексу житлових будинків з об`єктами соціально-громадського призначення. При чому 117 га земельної ділянки – за рахунок земель, що були в користуванні Міноборони у зв`язку з тим, що компанія викупила там нерухоме майно.
У листопаді Київська облдержадміністрація заявила про намір оскаржити це рішення Київради, оскільки передана земля, за її даними, є власністю області, а не Києва, і столична влада не має права розпоряджатись цими землями.
УНІАН
Идентификатор: 3591