Президент Туркменістану висловив незадоволення роботою українських будівельних компаній

Президент Туркменістану висловив незадоволення роботою українських будівельних компаній

Президент Туркменістану Гурбангули БЕРДИМУХАМЕДОВ висловив низку критичних зауважень щодо роботи українських будівельних компаній у Туркменістані.
Як повідомляє Туркменська державна інформаційна служба (TDH), відвідавши міст, що будується через річку Амудар`я, Г.БЕРДИМУХАМЕДОВ пред`явив серйозні претензії корпорації «Укртрансбуд», із вини якої були зірвані терміни введення моста в експлуатацію.
Звертаючись до директора відділення корпорації «Укртрансбуд» у Туркменістані Віктора ШЕВЧЕНКА, Г.БЕРДИМУХАМЕДОВ зазначив, що «неблагополучна ситуація на будівництві склалася не сьогодні й не вчора, про що ще минулого року було доведено до відома керівництва України». «Направлена до Туркменістану спеціальна урядова комісія повністю погодилася з доводами туркменської сторони, запевнивши, що всі проблеми буде негайно усунено. Проте, як показав час, все це було лише порожньою обіцянкою. Стан справ на будівництві моста тільки погіршився, хоча туркменська сторона весь цей час суворо дотримувалася взятих на себе зобов`язань, зокрема в частині оплати», - сказав він.
Г.БЕРДИМУХАМЕДОВ зазначив, що аналогічну картину можна спостерігати й на будівництві інженерно-комунікаційного тунелю, підрядником якого виступає українська компанія «Інтербудмонтаж». «І тут будівництво практично завмерло, а підряднику ніби й діла до цього немає. Схоже, це фірмовий стиль партнерів із України. Ми не терпітимемо такої цинічної зневаги загальноприйнятих законів партнерства», - сказав Президент Туркменістану.
Глава держави зазначив, що якщо протягом місяця не буде вжито реальних заходів із виправлення ситуації, що склалася, Туркменістан звернеться в Міжнародний арбітраж із відповідною заявою.
УНІАН
Идентификатор: 3602