Керівництво Шевченківського району Києва впроваджуватиме в районі нову програму забезпечення житлом

Керівництво Шевченківського району Києва впроваджуватиме в районі нову програму забезпечення житлом

В Шевченківському районі Києва буде запроваджена нова програма забезпечення житлом його мешканців „Своя квартира”.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Шевченківської РДА столиці, ця програма передбачена затвердженою 31 грудня на сесії райради Програмою стратегічного розвитку району на 2007-2012 рр.
Головна мета програми „Своя квартира” полягає в розвитку довгострокового іпотечного кредитування.
Як зазначається в повідомленні прес-служби, в умовах різкого скорочення бюджетних витрат в житловому секторі держава зосередила увагу в основному на проблемах окремих категорій і груп населення, які не в змозі самостійно вирішити свої житлові проблеми. Основна ж частина населення, що має відносно стабільні доходи і має бажання придбати житло у власність, не в змозі це зробити через відсутність достатніх накопичень і довгострокових кредитів. Програма „Своя квартира” спрямована на допомогу у вирішенні проблем саме цієї групи населення. Вона передбачає створення системи забезпечення доступним за вартістю житлом громадян з середніми доходами, заснованої на ринкових принципах придбання житла на вільному від монополізму житловому ринку за рахунок власних коштів громадян і довгострокових іпотечних кредитів.
Передбачено, що замовником будівництва нового житла для мешканців району за рахунок зазначених коштів виступатиме районна держадміністрація, що підвищить рівень довіри інвесторів та банків до реалізації вказаного проекту.
В прес-службі райдержадміністрації також зазначили, що Програма стратегічного розвитку Шевченківського району є унікальним для столиці документом, оскільки жоден район Києва не займався стратегічним плануванням такого рівня. Програма стратегічного розвитку району являє собою детальний план необхідних заходів з адресним переліком об’єктів, які потребують реконструкції, будівництва або ж переоблаштування. Чітко визначені видатки з районного бюджету та інших джерел. Документ також передбачає спрощення реєстраційних процедур, стимулювання системи прямого народовладдя, відновлення та розвиток торговельної мережі району.
Голова Шевченківської райдержадміністрації в Києві Віктор ПИЛИПИШИН, як ініціатор розробки Програми стратегії розвитку району, висловив переконання, що документ стане стійкою основою для “компромісу та спільної продуктивної роботи влади, бізнесу та мешканців району”.
УНІАН
Идентификатор: 3627