У столиці побудують 60 транспортно-пересадочних вузлів

У столиці побудують 60 транспортно-пересадочних вузлів

У Києві побудують 60 транспортно-пересадочних вузлів для більш безпечних та комфортних умов пасажирів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, згідно з дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, буде розроблено Концепцію розміщення та будівництва транспортно-пересадочних вузлів.
Заплановано передбачити близько 60 пересадочних вузлів переважно у місцях великих пасажироутворюючих потоків і виникнення заторів, скупчень автотранспорту, поблизу станцій метрополітену, залізничного та електричного пасажирського транспорту, автобусних станцій та автовокзалів.
У концепції буде визначено 10 найбільших місць концентрації пасажирів і транспорту з урахуванням «пілотних» проектів будівництва вузлів біля станцій метро «Бориспільська», «Святошин» і «Харківська». «Пілотні» проекти будуть реалізовані компанією «Гарант Бауінвестиціон Україна» до 2010 року за її власні або залучені кошти.
Створена постійно діюча комісія із залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації житлового та нежитлового фонду та будівництва інженерно-транспортної інфраструктури у встановленому порядку має провести відповідні конкурси.
УНІАН
Идентификатор: 3638