У Шевченківському районі столиці реалізовується програма капітального ремонту шкіл

У Шевченківському районі столиці реалізовується програма капітального ремонту шкіл

У Шевченківському районі столиці стартувала програма капітального ремонту шкіл.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, разом із заміною вікон та дверей, а також встановленням сучасних спортивних майданчиків, районна влада, за дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, розпочала ремонтні роботи приміщень, які найбільше експлуатуються: їдалень, харчоблоків, санвузлів та коридорів. У деяких школах виконується заміна тепло- та електромереж. Це лише перший етап комплексних ремонтів шкіл, які буде завершено протягом найближчих років.
Наразі у школах № 41 (пр-т. Перемоги, 7-а), № 95 (вул. Щербакова, 61-Г) та № 163 (вул. Баумана,30) їдальні перетворилися на затишні, теплі та охайні приміщення, оснащені сучасним обладнанням (плити, холодильні камери, електроприлади) та меблями.
«Капітальний ремонт у більшості навчальних закладів не проводився по 40-50 років. У деяких з них приміщення перебували в аварійному стані, наприклад, у школах № 70 (вул. Пугачова, 19) та № 169 (вул. Котовського, 2). У першій з них перекладено дах, проведено капітальний ремонт туалетів, а в класних кімнатах замінено старі лампи на нові енергозберігаючі. У школі № 169 здійснено ремонт першого поверху, де замінено електромережі, встановлено підвісну стелю та нові двері»,– зазначив перший заступник голови КМДА Денис БАСС.
За кошти району відремонтовано всі приміщення вечірньої школи №1, що на пров. Татарському, 1. Там реставрували хол, постелили ламіновану підлогу в кабінетах, замінили батареї, закупили світильники денного світла. Також у багатьох школах та дитячих садках району було проведено капітальний ремонт електро- та тепломереж, щитових, охоронно-пожежної сигналізації.
УНІАН
Идентификатор: 3673