В КМДА заявляють про готовність проекту Меморандуму щодо демонтажу недобудованого об’єкта біля «Олімпійського»

В КМДА заявляють про готовність проекту Меморандуму щодо демонтажу недобудованого об’єкта біля «Олімпійського»

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій ЖУРАВСЬКИЙ заявляє, що наразі вже готовий проект Меморандуму щодо забезпечення демонтажу об`єкта незавершеного будівництва біля Національного спортивного комплексу «Олімпійський» та підготовки НСК до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі КМДА.
Як зазначив В.ЖУРАВСЬКИЙ, підписання Меморандуму планується між Міністерством у справах сім`ї, молоді та спорту, Київською міською державною адміністрацією, Федерацією футболу України та забудовником ТОВ «Юджин».
«Відповідно до Меморандуму, його учасники створять робочу групу для визначення обсягу витрат, пов`язаних із будівництвом та демонтажем на Троїцькій площі, а також подальшого використання підземної частини будівлі, інженерних мереж та комунікацій», - сказав В.ЖУРАВСЬКИЙ.
Він зазначив, що на підставі прийнятих рішень КМДА та ТОВ «Юджин» мають забезпечити демонтаж наземної частини торговельного центру, а Міністерство у справах сім`ї, молоді та спорту забезпечить проектування та реконструкцію НСК «Олімпійський», що буде введений в експлуатацію у 2010 році.
Як повідомляв УНІАН, УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК «Олімпійський» матчів фіналу Євро-2012, якщо не буде демонтований ТРЦ «Троїцький» перед стадіоном.
Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ на зустрічі з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ 17 січня висловив готовність вирішити питання щодо знесення ТРЦ «Троїцький».
21 січня, прес-служба ГПУ повідомила, що Господарський суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про вжиття заходів щодо забезпечення її позову до ТОВ «Юджин» про зобов`язання знести об`єкт незавершеного будівництва. Суд заборонив ТОВ „Юджин" продовжувати будівництво торгово-ділового комплексу біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".
У свою чергу замовник будівництва торгово-розважального центру «Троїцький» - ТОВ «Юджин» має намір оскаржувати в суді рішення про знесення об`єкта незавершеного будівництва перед НСК “Олімпійський” (Київ).
Як заявив 21 січня представник засновників ТОВ "Юджин", керівник проекту будівництва ТРЦ "Троїцький" Сергій ОВЧИННИКОВ, "тиск політичний на нас здійснюється. Захищатимемо свої інтереси в суді».
С.ОВЧИННИКОВ не уточнив, чи готова компанія зносити об`єкт, підкресливши, що вона діятиме всіма законними методами, оскільки об`єкт незавершеного будівництва знаходиться в приватній власності, у власника проекту є вся законна дозвільна документація.
С.ОВЧИННИКОВ бачить два варіанти розвитку подій: «нам або заплатять компенсацію, або дадуть добудувати об`єкт».
За його словами, компанія залучила міжнародних експертів до оцінки вартості об`єкта. Він зазначив, що сума компенсації може скласти «значно більше ста мільйонів доларів».
«Сума компенсації має бути справедливою, яка нас влаштує. Тобто, це все понесені витрати плюс неодержаний прибуток. Це кілька сотень мільйонів доларів», - додав він.
За даними С.ОВЧИННИКОВА, будівельна готовність об`єкта зараз становить близько 40%.
Довідка УНІАН. Власником ТРЦ «Троїцький» є ЗАТ «Нест-Ханнер», створене українським ВАТ “НЕСТ» і литовським ВАТ «HANNER».
Сумарний обсяг інвестицій у будівництво ТРЦ становить 95 млн. дол.
Введення ТРЦ в експлуатацію планувалося на лютий-березень 2007 року.
УНІАН
Идентификатор: 3682