Фонд сприяння молодіжному будівництву потребує збільшення фінансування цього року на 70 млн. грн. - до 279,3 млн. грн.

Фонд сприяння молодіжному будівництву потребує збільшення фінансування цього року на 70 млн. грн. - до 279,3 млн. грн.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву потребує збільшення фінансування цього року на 70 млн. грн. - до 279,3 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій ОМЕЛЬЧУК.
Голова правління Фонду сподівається, що із внесенням змін до держбюджету-2008, запланованим на березень ц.р., фінансування за програмою надання пільгових кредитів молодим сім`ям на будівництво і придбання житла збільшиться на 40-50 млн. грн., а за програмою часткової компенсації процентної ставки кредитів комерційних банків – на 20 млн. грн.
Він зазначив, що необхідне збільшення фінансування програм пов`язане з підвищенням облікової ставки Національного банку України з 8% до 10%, оскільки сума кредитів збільшується в прив`язці до ставок Нацбанку.
За даними В.ОМЕЛЬЧУКА, в 2008 році загальний обсяг фінансування діяльності Фонду становитиме 209,3 млн. грн. З цієї суми на програму з пільгового кредитування передбачено із загального фонду - 50 млн. грн., зі спецфонду - 26,1 млн. грн. (кошти, які повертають сім`ям, що раніше одержали пільгові кредити), на програму з часткової компенсації процентної ставки комерційних банків – 126,7 млн. грн., на фінансову підтримку діяльності Фонду – 6,5 млн. грн.
При цьому він додав, що на 50 млн. грн., передбачених на пільгове кредитування, можна укласти тільки по 6-7 кредитних угод на область.
Як повідомляв УНІАН, в 2007 році загальний обсяг фінансування програм Фонду становив 200 млн. грн.
Довідка УНІАН. Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву займається наданням кредитів молодим сім`ям і самотнім громадянам на будівництво і придбання житла в містах і населених пунктах сільського типу.
За період діяльності Фонду житло за допомогою програм кредитування одержали понад 26 тис. молодих сімей. Станом на січень 2007 року, на отримання кредитів у Фонді зареєстровано близько 20 тис. сімей.
УНІАН
Идентификатор: 3688