Об`єкти Євро-2012 включені в проект Генплану Одеси - головний архітектор міста

Об`єкти Євро-2012 включені в проект Генплану Одеси - головний архітектор міста

У проекті Генерального плану Одеси передбачені об`єкти, необхідні для проведення в місті фінальних матчів європейської першості з футболу 2012 року.
Як повідомив на зустрічі з журналістами керівник муніципального управління архітектури і містобудування Володимир КОЛОКОЛЬНИКОВ, «документом передбачається, зокрема, реконструкція стадіонів «Чорноморець», «Спартак», СКА і університетського стадіону з доведенням їх загальної місткості до 100 тис. глядачів, а також будівництво сучасного стадіону на 32 тис. місць в районі гідропарку Лузанівка».
Автори Генерального плану, підкреслив В.КОЛОКОЛЬНИКОВ, вважають розвиток фізкультури і спорту в Одесі одним із пріоритетних напрямів життєдіяльності міста. До 2031 року в місті планується збудувати нові плавальні басейни, ковзанки, фізкультурні комплекси, стадіони, аквапарки. Будуть споруджені також велотрек, роликодром, іподром, центр водних видів спорту в районі Пересипу, універсальний спортивно-видовищний центр із стадіоном в районі старого іподрому. А в приморських селищах Совіньон і Крижанівка збудують гольф-клуби.
В.КОЛОКОЛЬНИКОВ нагадав, що «розроблений групою столичних архітекторів проект Генерального плану Одеси винесений на розгляд фахівців і представників громадськості міста рішенням міськвиконкому 30 листопада минулого року. Графічну частину Генплану і пояснювальну записку виставлено в галереї «Уніон», на вулиці Троїцька, 45. Після місячного обговорення проект будівельної конституції міста буде розглянутий членами профільних депутатських комісій міськради».
Акумульовані таким чином думки і рекомендації передадуть до київського інституту «Діпроград». Після того, як розробники внесуть до документа корективи і відбудеться широке громадське обговорення проекту Генплану, його затвердить сесія міськради, підсумував головний архітектор Одеси.
УНІАН
Идентификатор: 3701