Президент доручив уряду розробити і внести до 1 травня у парламент законопроекти щодо розвитку автодоріг

Президент доручив уряду розробити і внести до 1 травня у парламент законопроекти щодо розвитку автодоріг

Президент України Віктор ЮЩЕНКО своїм указом № 62/2008 від 29 січня доручив уряду розробити та внести до 1 травня 2008 року на розгляд у Верховну Раду законопроекти з розвитку автомобільних доріг в Україні з метою забезпечення планомірного розвитку мережі автодоріг, поліпшення їх транспортно-експлуатаційного стану, підвищення безпеки руху, створення належних транспортних умов для успішного проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Текст відповідного указу розміщений на офіційному сайті глави держави.
На думку В.ЮЩЕНКА, законопроекти повинні стосуватися механізму та особливостей спільної участі держави і приватних інвесторів у будівництві автодоріг, удосконалення правового регулювання концесії на будівництво автомобільних доріг з метою запровадження механізму розподілу підприємницького ризику між концесієдавцем та концесіонером, порядку вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб, зокрема, для будівництва автодоріг, а також передачі доріг місцевого значення разом із відповідними спеціалізованими дорожньо-експлуатаційними підприємствами в управління місцевим органам виконавчої влади.
Крім того, Президент доручив Кабінету міністрів до 1 квітня 2008 року вжити заходів, спрямованих на удосконалення дорожнього господарства, зокрема, щодо реформування системи управління автодорогами загального користування та спрощення порядку оформлення проектної документації на будівництво, реконструкцію і капітальний ремонт об`єктів дорожнього господарства.
Глава держави доручив уряду, починаючи з 2008 року, забезпечувати поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг "Київ – Чернігів – Нові Яриловичі", "Кіпті – Глухів – Бачівськ", "Київ – Харків – Довжанський", "Київ – Луганськ – Ізварине", "Київ – Чоп", "Київ – Ковель – Ягодин", "Харків – Щербаківка".
Уряд також повинен забезпечити будівництво і капітальний ремонт доріг "Харків – Красноград – Перещепине – Новомосковськ", "Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка".
Крім того, В.ЮЩЕНКО доручив Кабміну забезпечити будівництво і поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг, які з`єднують пункти пропуску через державний кордон з містами України, у яких передбачається проведення заходів фінальної частини Євро-2012.
Президент також вважає за необхідне прискорити будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва на землях Київської області. Для цього він доручив уряду завершити у 2008 році розробку проектної документації, визначити етапи будівництва і терміни введення в експлуатацію окремих ділянок Великої кільцевої дороги, обсяг і джерела фінансування робіт, а також разом із Київською ОДА забезпечити надання земельних ділянок, необхідних для розміщення Великої кільцевої дороги.
Також уряд повинен розробити план розвитку об`єктів дорожнього сервісу, товарних і митних складів, логістичних центрів у зоні розташування Великої кільцевої дороги та на основних напрямах в`їзду у Київ.
В.ЮЩЕНКО також доручив уряду опрацювати до 1 травня 2008 року питання щодо залучення міжнародної технічної допомоги для реалізації проектів із будівництва і поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг та протягом першого півріччя провести переговори щодо залучення фінансових ресурсів для будівництва та поліпшення транспортно-експлуатаційного стану доріг в Україні з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, Європейським інвестиційним банком, іншими міжнародними фінансовими організаціями.
УНІАН
Идентификатор: 3699