Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект прибудови до будівлі Кабміну

Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект прибудови до будівлі Кабміну

Архітектурно-містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект будівництва прибудови до адміністративної будівлі Кабінету Міністрів України на вулиці Грушевського, 12/2 в Печерському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалено сьогодні під час засідання Містобудівної ради.
Проект розроблено ВАТ «Київпроект» на замовлення Кабміну.
Проектом передбачене будівництво 10-поверхової прибудови у дворі будівлі Кабміну загальною площею 9939 кв. м з вертолітним майданчиком на даху.
За словами головного архітектора проекту Анатолія ПЕТРИЧЕНКА, на 2-4-му поверхах будівлі планується розмістити робочі кабінети, на 6-му поверсі – зал прийому делегацій і малий зал засідань уряду, на 7-му поверсі – апартаменти прем`єр-міністра, на 9-му поверсі – великий зал для прийому делегацій на 194 місця. Площа ділянки під забудову становить 834 квадратних метрів.
Під час обговорення проекту начальник «Київдержекспертизи» Анатолій КАРМІНСЬКИЙ виділив два проблемні моменти: законодавча заборона на реконструкцію пам`ятників архітектури, якою є будівля Кабміну, а також відсутність парковки і тимчасових автостоянок.
Член Містобудівної ради Анатолій ЦВЕТКОВ відзначив, що архітектуру фасаду слід витримати в тому самому стилі, що й будівля Кабміну. «Випадання із стилістики неприпустима», - наголосив він.
За словами представника замовника проекту, в існуючому дворі Кабміну можна розмістити близько 50 автомобілів, але цього замало.
Підбиваючи підсумки розгляду проекту, головний архітектор Києва Василь присяжнюк рекомендував доопрацювати архітектурно-планувальне рішення будівлі і за два тижні винести проект на розгляд Містобудівної ради. Він також порекомендував розробити генплан розвитку будівлі Кабміну, передбачивши паркінг, архітектуру прибудови виконати в єдиному стилі з будівлею Кабміну.
УНІАН
Идентификатор: 3712