МЗС з’ясовує, наскільки будівництво на Пейзажній алеї може зашкодити зобов`язанням України перед ЮНЕСКО - Огризко

МЗС з’ясовує, наскільки будівництво на Пейзажній алеї може зашкодити зобов`язанням України перед ЮНЕСКО - Огризко

Міністерство закордонних справ України на сьогодні з`ясовує, наскільки спорудження будинку для співробітників МЗС на Пейзажній алеї в Києві може зашкодити зобов`язанням України перед ЮНЕСКО не проводити будівництво в охоронній зоні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр закордонних справ України Володимир ОГРИЗКО сьогодні під час загальних інформаційних зборів Європейської бізнес асоціації.
«На сьогодні ми з нашими колегами з`ясовуємо, наскільки таке будівництво може зашкодити нашим зобов`язанням перед цією організацією (ЮНЕСКО – УНІАН)», - сказав міністр.
Він зазначив, що як голова Національної комісії у справах ЮНЕСКО усвідомлює, що означає будувати в охоронній зоні, яка підпадає під дію угод з ЮНЕСКО.
Як повідомляв УНІАН, місце під будівництво багатоповерхівки на замовлення Міністерства закордонних справ розташоване в кількох метрах від руїн Десятинної церкви, поряд із каменем з відомим написом "Звідси пішла земля руська". Територія перебуває під особливою охороною ЮНЕСКО – фактично, це одна із історичних зон світового значення.
Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» вимагає від МЗС повної відмови від будівництва цього житлового будинку.
За словами представника громадянської ініціативи «Збережи старий Київ» Андрія ГОРБАЛЯ, будь-яке будівництво на земельній ділянці незаконно, оскільки вона входить в межі охоронної зони споруд Софіївського собору, до заповідника «Стародавній Київ» і до охоронної зони Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
УНІАН
Идентификатор: 3717