У бюджеті-2008 передбачено виділення до 50 млн. грн. на розробку генпланів міст Євро-2012 – Куйбіда

У бюджеті-2008 передбачено виділення до 50 млн. грн. на розробку генпланів міст Євро-2012 – Куйбіда

У держбюджеті на 2008 рік передбачено виділення до 50 млн. грн. для розробки генеральних планів розвитку міст - учасників фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам міністр регіонального розвитку і будівництва Василь КУЙБІДА після наради з директорами державних інститутів, що займаються плануванням територій і розробкою генпланів населених пунктів.
За його словами, цих коштів вистачить, щоб виконати всі роботи і дати старт містам і областям у підготовці до Євро-2012.
В.КУЙБІДА повідомив, що минулого року Мінрегіонбуд подавав пропозиції щодо фінансування розробки генпланів, але вони не були враховані в бюджеті-2008. Цього року міністр провів зустріч з прем`єр-міністром і Президентом України, в ході якої були досягнуті домовленості про фінансування цих робіт.
Міністр також зазначив, що іншим містам на розробку генпланів необхідно шукати кошти самостійно, але в 2009 році на ці цілі планується закласти кошти в держбюджеті.
У зв`язку з очікуваним фінансуванням заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Ігор СОКОЛОВ звернувся до директорів проектних інститутів з проханням «навести лад» у структурах, штатному розкладі інститутів, зайнятися впровадженням сучасних технологій, оскільки до розробки генпланів міст планується залучити як інститут «Гіпроград» (як основну методологічну базу), так і регіональні інститути.
За словами директора інституту «Гіпроград» Юрія БІЛОКОНЯ, на сьогоднішній день з міст - учасників Євро-2012 затверджені генеральні плани Дніпропетровська і Харкова, до травня-червня цього року планується завершити розробку генпланів Донецька, Одеси, Києва і Львова.
За даними Мінрегіонбуду, в середньому щорічно обсяг фінансування планувальних робіт в Україні не перевищував 10-12 млн. грн.
Заявлені обласними держадміністраціями потреби в коштах держбюджетів на 2008 і 2009 рр. на розробку містобудівної документації з планування територій на регіональному і місцевому рівнях становлять: на 2008 рік – 51,4 млн. грн., на 2009 рік – 40,3 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3719