Території Софійського собору у Києві планують повернути її історичний вигляд

Території Софійського собору у Києві планують повернути її історичний вигляд

Території Софійського собору у Києві планують повернути її історичний вигляд (часів ХVIII століття).
Про це повідомляє радіо “Київ” з посиланням на директора заповідника “Софія Київська” Неллі КУКОВАЛЬСЬКУ.
«Благоустрій включає і дизайн цієї території разом з малими архітектурними формами. Це і покриття, яке має відтворювати свою епоху. Сьогодні у нас і асфальту частина, частина бруківки, частина фігурних елементів, частина плінфи, частина цегли. Тому сьогодні треба привести це до єдиного покриття, яке б імітувало або відтворювало історичну правду. І це передбачено у проекті», - сказала Н.КУКОВАЛЬСЬКА.
За її інформацією, у саду Софійського собору ростимуть груші, яблука і буде облаштовано аптекарський город. Новий сад кияни зможуть побачити вже наприкінці наступного року:
Восени цього року у Софійському соборі завершаться роботи з реконструкції усіх інженерних мереж. Тут добудують трансформаторну підстанцію і замінять підсвітку усіх архітектурних об`єктів, що знаходяться на території собору.
Як зазначила Н.КУКОВАЛЬСЬКА, роботи з реконструкції розпочались ще торік.
«Оцінюються усі роботи у 14 млн. грн. 7 млн. грн. було виділено минулого року. 6,5 мільйонів виділяється цього року. Півмільйона нам недофінансували. Я думаю, що ми за рахунок того, що зекономили у минулому році, вкладемося в цьому», - повідомила Н.КУКОВАЛЬСЬКА.
УНІАН
Идентификатор: 3728