У Києві на перетині Десятинного провулку і Пейзажної алеї проведуть археологічні дослідження

У Києві на перетині Десятинного провулку і Пейзажної алеї проведуть археологічні дослідження

На перетині провулку Десятинного та Пейзажної алеї проведуть археологічні дослідження – таке доручення отримав Інститут археології НАН України від Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації КМДА.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана КУХАРЕНКА.
«Наразі будівельні роботи проводитися не можуть, адже будь-якому будівництву мають передувати археологічні дослідження. За ініціативою Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО археологічні роботи будуть проведені, а знахідки передані до музею. І лише після цього Київрада спільно з Міністерством закордонних справ України вирішуватимуть питання подальшого використання земельної ділянки», - розповів Р.КУХАРЕНКО.
За його словами, відповідно до протоколу засідання Постійної комісії, Міністерству закордонних справ України доручено вивезти з майданчика на перетині провулку Десятинного та Пейзажної алей всі будівельні матеріали та сміття та звільнити місце для дослідників. Археологічне дослідження проводитиметься на глибину до 8 метрів.
УНІАН
Идентификатор: 3730