Міністерство оборони має намір співробітничати з Будівельною палатою в питанні забезпечення військових житлом

Міністерство оборони має намір співробітничати з Будівельною палатою в питанні забезпечення військових житлом

Міністерство оборони України має намір співробітничати з Будівельною палатою України (БПУ) в питанні забезпечення військових житлом.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ на спільній нараді Міноборони і СПУ, присвяченій визначенню оптимальних шляхів забезпечення житлом військовослужбовців.
За його словами, проблема забезпечення житлом військових є однією з головних перешкод до переходу до комплектації військовослужбовців за контрактом, і без її вирішення розмови про професійну армію в Україні потрібно припинити.
Міністр повідомив, що в середньому військовослужбовцям вручалося 4,2-4,5 тис. ордерів на квартири щорічно, а в 2007 році було введено в експлуатацію всього 1560 квартир через недофінансування, що, по суті, означає зрив програми із забезпечення військових житлом.
За даними Міноборони, програма в 2006-2007 роках недовиконана на 9,5 тис. квартир.
Ю.ЄХАНУРОВ також зазначив, що для вирішення цієї проблеми в першу чергу необхідно вирішити земельне питання і питання співпраці міністерства з місцевими владами.
У свою чергу голова президії Будівельної палати України Володимир ПОЛЯЧЕНКО повідомив, що СПУ пропонує свою методологічну, організаційну і практичну допомогу в забезпеченні військовослужбовців житлом.
Він зазначив, що планується створити робочу групу з представників Міноборони і СПУ, яка розробить умови і критерії спільної діяльності в забезпеченні житлом військових. Зокрема, йдеться про реконструкцію і переобладнання житла у військових городках, будівництві нового житла на земельних ділянках, що перебувають на балансі Міноборони.
В.ПОЛЯЧЕНКО звернув увагу на те, що мають бути підготовлені нормативні документи, що зобов`язують місцеві органи влади резервувати земельні ділянки, які належать Міноборони, для будівництва житла для військових.
За його словами, напрацьовані рішення будуть сформульовані в рамковій угоді, яка створюватиметься під контролем робочої групи.
Як повідомляв УНІАН, в квартирній черзі перебуває 51 тис. 800 військовослужбовців, понад 20 тис. чекають житло більше 10 років, ще 12 тисяч сподіваються одержати власне житло, перебуваючи в запасі.
УНІАН
Идентификатор: 3742