Уряд підтримав Меморандум щодо демонтажу торгівельно-розважального центру перед НСК «Олімпійський» – Павленко

Уряд підтримав Меморандум щодо демонтажу торгівельно-розважального центру перед НСК «Олімпійський» – Павленко

Кабінет Міністрів підтримав Меморандум щодо демонтажу торгівельно-розважального центру "Троїцький" перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський».
Як повідомили УНІАН у прес-службі блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, про це заявив міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО.
"Сьогодні уряд підтримав Меморандум щодо забезпечення демонтажу об`єкта незавершеного будівництва на Троїцькій площі та підготовки НСК "Олімпійський" до фінальної частини Євро-2012", – сказав Ю.ПАВЛЕНКО
"Цей Меморандум ставить чіткі завдання у кожній галузі, і проблема реконструкції "Олімпійського" буде вирішена найближчим часом", - додав міністр.
Юрій Павленко також запевнив, що уряд здатний забезпечити належну підготовку України до першості Європи і відкинув можливість передачі права на проведення Євро-2012 Шотландії.
"Ми надолужимо втрачений час, увійдемо у нормальний ритм роботи і забезпечимо повноцінну підготовку України до чемпіонату Європи з футболу. Усі складні питання, які є на цьому шляху, будуть вирішені уже найближчим часом", - сказав він.
Як повідомляв УНІАН, УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК «Олімпійський» матчів Євро-2012, якщо не буде демонтовано торгівельно-розважальний центр «Троїцький» перед стадіоном.
Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ на зустрічі з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ 17 січня висловив готовність вирішити питання щодо знесення ТРЦ «Троїцький».
21 січня прес-служба Генпрокуратура повідомила, що Господарський суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про здійснення заходів із забезпечення її позову до ТОВ «Юджин» щодо зобов`язання знести об`єкт незавершеного будівництва. Суд заборонив ТОВ «Юджин» продовжувати будівництво торгівельно-розважального центру біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".
У свою чергу, замовник будівництва ТРЦ ТОВ «Юджин» заявило про намір оскаржити у суді рішення про знесення об`єкту незавершеного будівництва перед НСК "Олімпійський" у Києві.
23 січня заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій ЖУРАВСЬКИЙ заявив, що вже готовий проект Меморандуму щодо забезпечення демонтажу об`єкту незавершеного будівництва біля НСК «Олімпійський» і підготовки комплексу до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
На початку лютого у зарубіжних та українських ЗМІ з`явилася інформація про те, що Футбольна асоціація Шотландії має намір запропонувати свою кандидатуру на проведення чемпіонату Європи 2012 року, якщо УЄФА відбере це право в України і Польщі.
УНІАН
Идентификатор: 3737