Стадіон у Львові до Євро-2012 будуватиме австрійська компанія «ALPINE BAU GMBH»

Стадіон у Львові до Євро-2012 будуватиме австрійська компанія «ALPINE BAU GMBH»

Стадіон у Львові для проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 будуватиме австрійська компанія «ALPINE BAU GMBH».
Таке рішення було ухвалено у Львові 6 лютого ц.р. конкурсною комісією на чолі з першим заступником міського голови Олегом СИНЮТКОЮ, повідомили УНІАН в управлінні інформації Департаменту «Євро 2012» Львівської міської ради.
Як зазначається в повідомленні, найближчим часом планується підписання генерального договору і договору на проектування стадіону. Інвестиційна угода буде підписана після завершення проектно-кошторисних робіт і підлягає затвердженню депутатами Львівської міськради.
Проект компанії «ALPINE BAU GMBH» передбачає будівництво стадіону на 33 тис. місць орієнтовною вартістю 85 млн. євро.
Серед останніх проектів компанії – будівництво стадіонів до Євро-2009 в австрійських містах Інсбрук, Зальцбург і Клягенфурт.
Проект стадіону розроблено австрійським «Конструкторським бюро Альберта Віммера» (Відень).
За умовами конкурсу, австрійська компанія має збудувати на площі 25 га футбольний стадіон не менш ніж на 33 тис. глядачів, паркінги на не менш ніж 1,2 тис. машиномісць, готель стандарту не нижчого від тризіркового на не менш ніж 200 номерів, універсальну спортивну арену - не менш ніж на 7 тис. місць і будь-які інші об`єкти, визначені учасником-переможцем.
Проектні роботи львівського стадіону повинні бути завершені до червня 2008 року, закінчення будівництва заплановано на липень 2010 року.
Як повідомляв УНІАН, перше засідання конкурсної комісії відбулося 19 грудня 2007 року після закінчення міжнародного конкурсу, який тривав з 4 по 18 грудня 2007 року.
25 жовтня 2007 року депутати Львівської міськради ухвалили рішення про виділення земельної ділянки площею 25 га для будівництва стадіону до Євро-2012.
УНІАН
Идентификатор: 3750