Депутати ініціюють створення ТСК для з`ясування причин банкрутства забудовників та високої вартості житла

Депутати ініціюють створення ТСК для з`ясування причин банкрутства забудовників та високої вартості житла

Народні депутати України пропонують створити Тимчасову слідчу комісію для з`ясування причин встановлення необґрунтовано високих цін на житло у Києві, інших містах України, а також невиконання забудовниками зобов`язань за договорами про інвестування у житлове будівництво.
Ініціаторами внесення відповідного проекту постанови, який 6 лютого був внесений до Апарату Верховної Ради для реєстрації, виступили народні депутати Оксана БІЛОЗІР, Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ (НУ-НС), Катерина ВАЩУК (Блок Литвина), Валерій КОНОВАЛЮК (Партія регіонів) та Ігор ГРИНІВ (БЮТ).
Як повідомили УНІАН у прес-службі О.БІЛОЗІР, комісія має з`ясувати причини високих цін на житло, невиконання забудовниками зобов`язань за договорами про інвестування у житлове будівництво, а також причини бездіяльності посадовців, що призвела до такої ситуації. Крім того, комісія має внести пропозиції Верховній Раді щодо вдосконалення законодавства з цих питань.
Як зазначила О.БІЛОЗІР, депутати пропонують створити слідчу комісію з огляду на критичну ситуацію, яка склалась нині у сфері будівництва житла.
"Ситуація з "Еліта-центр" триває вже кілька років, здавалося, органи державної влади та місцевого самоврядування мали б зробити відповідні висновки та взяти питання житлового будівництва під свій контроль. Та цього, чомусь, не сталося", - зазначила О.БІЛОЗІР.
За її словами, "вчора відбулись збори інвесторів – вкладників в житлове будівництво компанією "Київвисотбуд", яка знаходиться в процесі банкрутства. На черзі – інші забудовники. Тому ініціатори створення слідчої комісії, хочуть з`ясувати що відбувається? Чому виконавча влада та правоохоронні органи бездіяльні?".
УНІАН
Идентификатор: 3754