Мінрегіонбуд надасть підтримку забудовнику, що будуватиме житло для постраждалих від діяльності “Еліта-центр” - Куйбіда

Мінрегіонбуд надасть підтримку забудовнику, що будуватиме житло для постраждалих від діяльності “Еліта-центр” - Куйбіда

Міністерство регіонального розвитку та будівництва надасть підтримку компанії-забудовнику, що будуватиме житло для постраждалих інвесторів групи будівельних компаній “Еліта-центр”.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, про це заявив міністр Василь КУЙБІДА на першому засіданні Комісії з розв`язання проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності «Еліта-центр». На зібранні були присутні також представники потерпілої сторони.
В.КУЙБІДА запевнив, що Мінрегіонбуд всебічно сприятиме забудовнику – компанії «Київміськбуд» - при затвердженні проектної документації та видачі дозволів на будівництво.
На початку засідання було обрано заступників голови комісії. Ними стали представник КМДА Володимир ГОЛОВАЧ та заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро ІСАЄНКО.
В ході обговорення планування роботи комісії було прийнято рішення першочергово опрацювати списки осіб, які зазнали збитків, з тим, щоб визначити, яку кількість квартир необхідно збудувати. Уточнення списків проводитиме Міністерство внутрішніх справ спільно з КМДА. МВС називає цифру 1779 осіб. КМДА сформувала список зі 350 осіб, які потребують першочергового забезпечення житлом. Однак представники потерпілої сторони вимагають, щоб КМДА надала цей список урядовій комісії, оскільки, за їхніми словами, вони мають інформацію, що до списку потрапили сторонні особи. У відповідь на це, заступник голови Секретаріату Президента Марина СТАВНІЙЧУК одразу ж розпорядилася передати комісії вищевказані списки.
Урядова комісія також вирішила найближчими днями розпочати інвентаризацію майна, що належало «Еліта-центр». Продаж цього майна стане одним із фінансових джерел відшкодування інвесторам збитків.
Також комісія направила звернення до Київської міської ради з проханням встановити символічну орендну плату за ті 14 земельних ділянок, які міськрада виділила під забудову житла для постраждалих людей від діяльності «Еліта-центр».
Урядова комісія, як зазначалося на засіданні, працюватиме і над пропозиціями щодо змін чинного законодавства, які повинні надати правову основу для забезпечення житлом постраждалих інвесторів та унеможливити в майбутньому скоєння злочинів, пов`язаних із житловим будівництвом, в тому числі із залученням коштів фізичних осіб.
Всі чотири пункти, визначені Комісією, як першочергові завдання, повинні бути виконані вже за два місяці, зазначається у повідомленні прес-служби Мінрегіонбуду.
Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України розпорядженням №258-р від 8 лютого 2008 року утворив комісію з розв`язання проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній “Еліта-центр”.
Комісію очолив міністр регіонального розвитку та будівництва В.КУЙБІДА.
Довідка УНІАН. У результаті будівельної афери «Еліта-центр» у Києві постраждали понад 1,5 тис. осіб. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у будівництві будинків у різних районах Києва, проте будівництво за цими адресами не велося. Загальну суму коштів, одержаних шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3773