Будівництво нового стадіону ФК "Шахтар" у Донецьку може зупинитися через заборону на вексельну оплату ПДВ - Ковалевський

Будівництво нового стадіону ФК "Шахтар" у Донецьку може зупинитися через заборону на вексельну оплату ПДВ - Ковалевський

Будівництво нового стадіону футбольного клубу "Шахтар" у Донецьку може зупинитися через заборону на вексельну оплату ПДВ при імпорті товарів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на засіданні ради Федерації футболу Донецької області повідомив генеральний директор ТОВ "Стадіон Шахтар" Володимир КОВАЛЕВСЬКИЙ.
"Стадіон неодмінно буде побудований, але є питання, які потрібно вирішити, тому що будівництво може зупинитися", - сказав він.
За його словами, через те, що за рішенням Кабміну заборонено вексельну оплату ПДВ, "нам доводиться знаходити додаткові резерви для "розмитнення" товарів".
В.КОВАЛЕВСЬКИЙ підкреслив, що компанія вже звернулася з листами до голови Державної митної служби Валерія ХОРОШКОВСЬКОГО і прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО з проханням вирішити проблему, проте результатів це поки не принесло.
"ХОРОШКОВСЬКИЙ відповів негативно, направив у Мінфін. Не сумніваємося, що там відповідь буде також негативною", - констатував В.КОВАЛЕВСЬКИЙ.
Він також повідомив, що "сьогодні зустрічався з міським головою Донецька, ми написали листа Президенту України".
"Пільги для міст, що приймають Євро-2012, визначено... Ніяких дотацій і прохань у нас не було. Ми просто хочемо, щоб нам не заважали побудувати стадіон", – сказав гендиректор ТОВ "Стадіон Шахтар".
Він також акцентував, що ситуація на будівництві нового стадіону може ускладнитися зривом графіку робіт.
"Новий графік будівництва стадіону на сьогоднішній день спізнюється. До 17-20 лютого керівник робіт із боку турецької компанії, що будує стадіон, пообіцяв дати уточнений графік закінчення робіт по стадіону. Він планує його закінчити цього року", - додав В.КОВАЛЕВСЬКИЙ.
Він зазначив важливість закінчення будівництва саме у 2008 році – "щоб мати можливість провести матч юнацького чемпіонату Європи 2009 року, щоб врахувати всі помилки, які можуть бути при проведенні змагань, щоб набратися позитивного досвіду".
В.КОВАЛЕВСЬКИЙ також категорично спростував чутки про неякісне виконання робіт на будівництві нового стадіону. "Все це домисли. Не хвилюйтеся, якість гарантуємо, стадіон будується на століття", - підсумував гендиректор ТОВ "Стадіон Шахтар".
Як повідомляв УНІАН, 8 лютого перший віце-прем`єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ заявив на брифінгу, що уряд на найближчому засіданні має намір розглянути проект постанови про скасування використання податкових векселів.
Водночас, голова Державної податкової адміністрації України Сергій БУРЯК повідомив, що в січні розрахунки податковими векселями не проводилися.
Тим часом, на наступному засіданні Кабмін це питання не розглядав.
Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Раїса БОГАТИРЬОВА за результатами засідання РНБО 1 лютого заявила, що схема податкових векселів є загрозливою системі відшкодування ПДВ.
За її словами, на сьогодні «живими» грошима оплачується тільки 15% виданих векселів. У 2007 році суди заборонили податковим органам стягувати з платників податок на додану вартість на загальну суму 250 млн. грн., додала Р.БОГАТИРЬОВА.
Зазначимо, платник податків при імпорті товарів до України може оформити свої зобов`язання щодо сплати ПДВ податковим векселем, який він зобов`язаний погасити протягом певного часу (шляхом оплати векселя, шляхом включення зобов`язань по ньому в податкові зобов`язання й шляхом погашення підтвердженою сумою бюджетного відшкодування). Проте існує практика ухилення від сплати ПДВ через суд.
УНІАН
Идентификатор: 3777